Teglenicu koja se u četvrtak "oslobodila" veza na južnoj obali Save i zaglavila na brani u blizini zagrebačke toplane u petak se izvezuje na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutala nizvodno, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Galerija


Teglenica TT9904, koja je bila na južnoj obali Save na području Novog Zagreba, "oslobodila" se u četvrtak veza i otplovila nizvodno od Mosta mladosti te se zaglavila na brani u blizini toplane.

Sudar brodica u tjesnacu Splitska vrata - 4 Pomorska nesreća u tjesnacu Splitska vrata: Izvučena brodica, teško stradala osoba stabilno i na respiratoru

Inspektor Lučke kapetanije Sisak izašao je na teren te je vlasnicima izdao rješenje o uklanjanju teglenice radi zaštite života, zdravlja i imovine. Trenutačno se radi na izvezivanju plovila na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutalo nizvodno, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Teglenica, kao ni ostala plovila ispod Mosta mladosti, nije ugrožavala sigurnost plovidbe, no iz Ministarstva navode da je tijekom posljednjega redovitog inspekcijskog pregleda 1. srpnja 2021. utvrđeno da ona "ne posjeduje svjedodžbu o sposobnosti za boravak u raspremi", nakon čega je izdan nalog za njezino uklanjanje u roku od 30 dana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju