Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD MOSTA MLADOSTI

Brod se nasukao na Savi: Prije 15 dana je izdan nalog za uklanjanje, upozorilo Ministarstvo prometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teglenicu koja se u četvrtak "oslobodila" veza na južnoj obali Save i zaglavila na brani u blizini zagrebačke toplane u petak se izvezuje na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutala nizvodno, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Teglenica TT9904, koja je bila na južnoj obali Save na području Novog Zagreba, "oslobodila" se u četvrtak veza i otplovila nizvodno od Mosta mladosti te se zaglavila na brani u blizini toplane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDAR NA MORU Pomorska nesreća u tjesnacu Splitska vrata: Izvučena brodica, teško stradala osoba stabilno i na respiratoru

Inspektor Lučke kapetanije Sisak izašao je na teren te je vlasnicima izdao rješenje o uklanjanju teglenice radi zaštite života, zdravlja i imovine. Trenutačno se radi na izvezivanju plovila na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutalo nizvodno, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Teglenica, kao ni ostala plovila ispod Mosta mladosti, nije ugrožavala sigurnost plovidbe, no iz Ministarstva navode da je tijekom posljednjega redovitog inspekcijskog pregleda 1. srpnja 2021. utvrđeno da ona "ne posjeduje svjedodžbu o sposobnosti za boravak u raspremi", nakon čega je izdan nalog za njezino uklanjanje u roku od 30 dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene