Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NADA UMIRE POSLJEDNJA

Brnjac: Uz kontrole, pridržavanje mjera i cijepljenje, sezona i dalje može biti dobra

Trenutačno je u Hrvatskoj 730 tisuća turista, čime je srpanj do sada dosegao 75 posto turističkog prometa iz srpnja 2019., a uz redovne kontrole događanja, odgovorno ponašanje, cijepljenje i pridržavanje svih mjera možemo i dalje imati dobru sezonu, izjavila je u petak ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Odgovarajući na pitanja novinara znači li to što je Hrvatska sa zelenog prešla na narančasto na ECDC-jevoj koronakarti da će sezona možda završiti i ranije nego lani, resorna ministrica Nikolina Brnjac uoči sjednice Vlade rekla je da je učinjeno sve kako se to ne bi dogodilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tek smo na početku... Pred udarne vikende ministrica uputila važno upozorenje: "Očekuje nas najveći broj turista..."

"Promet u srpnju pokazuje da nam je sezona počela izuzetno dobro, napravili smo sve predradnje i po županijama u obilascima, apelirali da se svi pridržavaju mjera i da se kontroliraju događanja. Izuzetno mi je žao što smo sada narančasti, što možemo shvatiti i kao dobru opomenu, ali vjerujem da uz jače kontrole i pridržavanje mjera možemo to preokrenuti da opet budemo zeleni", dodala je Brnjac.

Naglasila je da nije ni za kakve zabrane, ali da treba uvesti jače kontrole po lokalnim sredinama, i da to trebaju učiniti oni sami jer bolje znaju što se događa na njihovom području, dok je na pitanje novinara ima li već danas nekog negativnog efekta od tog što smo narančasti i jesu li neke zemlje već odredile neka ograničenja za svoje građane ako idu u Hrvatsku, odgovorila da nisu.

"Još jednom apeliram da se ljudi cijepe, budu odgovorni, ne samo zbog sezone nego i zbog nas samih i zdravlja naših bližnjih, a moramo razmišljati i za jesen, da nam djeca idu u školu i da kontinent nastavi raditi bez ograničenja", poručila je ministrica.

Ponovila je i da cijelo vrijeme razgovaraju i o izmjenama na ECDC-jevoj karti, da se Hrvatska gleda po županijama, a ne da cijela obala bude jedna zona, za što se pisalo i ministrima unutarnjih poslova u EU-u, ali je i upozorila da "ako brojke rastu, ni izmjene na toj karti neće biti dobre za dolaske turista".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene