Očevid koji je započeo jutros privremeno je prekinut jer je postojala opasnost od daljnjih oštećenja nasukanog trupa broda pod utjecajem valova te se odmah krenulo u odsukavanje nakon čega je u 08.15 sati spasilački brod iz sastava LK Šibenik preuzeo katamaran na tegljenje. Na katamaranu će u šibenskoj gradskoj luci na sigurnom vezu biti nastavljen očevid.

Galerija


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pomorskoj nezgodi putničkog broda na otoku Žirju.

Vezani članci Grbavi kit, ilustracija (Foto: AFP) "Bio nam je to veliki šok": Trajekt naletio na ogromnog kita, ozlijeđeni deseci ljudi, od kojih je petero u teškom stanju Ilustracija (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Nesretni ribar poginuo jer je spašavao svoju brodicu? "Čuli smo jak udarac, čovjek je vikao "Ljubo moj, Ljubo moj"

Službenici MRCC Rijeka obavijest o pomorskoj nezgodi zaprimili su u srijedu u 06:12 sati od službenika LK Šibenik, koji su izvijestili o nezgodi katamarana Komiža kojemu je uslijed nasukavanja u uvali Muna na otoku Žirju oštećena jedna pogonska elisa.

Očevid koji je započeo jutros privremeno je prekinut jer je postojala opasnost od daljnjih oštećenja nasukanog trupa broda pod utjecajem valova te se odmah krenulo u odsukavanje nakon čega je u 08.15 sati spasilački brod iz sastava LK Šibenik preuzeo katamaran na tegljenje.

Na katamaranu će u šibenskoj gradskoj luci na sigurnom vezu biti nastavljen očevid.

Srećom, u nasukavanju nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen te more nije prodrlo u trup broda, dok na mjestu nasukavanja nije uočeno onečišćenje mora.

Putnički brod 'Komiža' u vlasništvu je domaće brodarske tvrtke Linijska nacionalna plovidba iz Splita, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.