Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brod 'Atlant Trina' ipak nije izgorio u Brazilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski teretni brod "Atlant Trina" koji je u luci nedaleko od Rio de Janeira zahvatio požar, nije izgorio, potvrdio je zapovjednik broda Nedjeljko Bukvić.

"Došlo je do požara na brodu koji na nesreću još nije potpuno ugašen. Dosta je saniran ali požar još uvijek pomalo tinja jer je takva vrsta tereta, to je neki kompozitni materijal. Brod normalno pluta i za sada nema nekih bitnih oštećenja, osim izgorene boje koliko se može vidjeti, a nakon dovršenja gašenja će se točno utvrditi opseg štete", rekao je zapovjednik broda.

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Jahta MIschief - 2 Operacija Albina Nevjerojatna priča! Jahta ukradena ljetos u Hrvatskoj, pronađena u Brazilu: Trag vodi sve do Rusije

Odgovarajući na pitanje zapovjednik broda rekao je da je posada na broju i da nema ozlijeđenih te da svi obavljaju svoje dužnosti.

Agencija Associated Press prenijela je u subotu, pozivajući se na brazilske vlasti, da je brod, koji je pružao usluge brazilskoj naftnoj kompaniji Petrobras, izgorio.

Požar je, kako je prenio Associated Press, izbio u petak navečer, a do subote ujutro ugašeno je 80 posto požara.

Specijalizirani brod za prijevoz teških tereta "Atlant Trina"
vlasništvo je dubrovačke Atlantske plovidbe d.d., prema webstranici Atlantske plovidbe.

Brod je izgrađen 1995. u njemačkom brodogradilištu u Hamburgu, a Atlantska plovidba ga je kupila potkraj prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene