Branko Bačić, predsjednik kluba saborskih zastupnika HDZ-a, u Dnevniku Nove TV poručio je kako je stanje u stranci sjajno te je vladajuća većina stabilna.

Galerija


HDZ-ovci su danas izostali s posla jer su se žurili u Šibenik gdje je u tijeku Središnji odbor stranke. O čemu se raspravlja u Dnevniku Nove TV reporterki Sabini Tandari Knezović otkrio je predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić.

Vezani članci Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Plenković o Klisoviću: ''Bizarno mi je da se kandidira netko tko ne poznaje Bandića. To znači da ne poznaje teme" Vice Mihanović HDZ-ov kandidat za Split najavio gradnju četiri dječja vrtića i 150 stanova, a planira i osnivanje dugoočekivanog azila za životinje

„Glavne teme odbora su pripreme za 18. Opći sabor HDZ-a koji će se održati krajem mjeseca i izrada novog stranačkog statuta“, kazao je Bačić i dodao da nema sporova oko statuta koji je već raspravljen na pojedinim stranačkim tijelima.

O izostanku glasanja u Saboru

Bačić je odbacio optužbe da je zbog stranačkog okupljanja danas izostalo glasanje u Saboru.

„Glasanje danas nije bilo ni predviđeno zbog drugih obveza članova zastupnika vladajuće većine pa smo glasanje prolongirali na srijedu“, kaže Bačić.

Osvrnuo se i na jučerašnje gostovanje premijera Andreja Plenkovića u Dnevniku Nove TV gdje je premijer poručio kako sa Stierom i Kovačem ima suradnju, ali nije izravno odgovorio imaju li oni njegovo dugoročno povjerenje.

"Stanje u stranci je sjajno"

„Stanje u stranci je sjajno, nema nikakvih problema. Idemo dalje, planiramo provoditi mnoge reforme te nema problema ni za gospodina Stiera ni Kovača“, kaže Bačić.

Istaknuo je kako HDZ donosi odluke koje znače velike promjene u društvo te rješavaju velike projekte.

„Stranka i vladajuća većina u Saboru funkcioniraju besprijekorno. Većina je prilično stabilna i sigurna i prilikom svakog glasovanja nema nikakvog problema“, kaže Bačić.

Upitan tko će platiti boravak 200-ak HDZ-ovaca u šibenskom Solarisu, Bačić je poručio kako su financije u stranci konsolidirane.

„Svatko od sudionika troškove će osobno podmiriti“, kaže Bačić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr