Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutro poslije

PRIČA IZ METKOVIĆA Evo što kažu o uspjehu Bože Petrova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov je tijekom dvije godine od anonimnog lokalnog postao jedan od najpopularnijih političara u Hrvatskoj.

Strelovit uspon Bože Petrova počeo je osvajanjem gradonačelničke pozicije u Metkoviću, u kojem je u nedjelju, izgubio od Domoljubne koalicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U cijelosti Evo što je Petrov tražio da potpišu Milanović i Karamarko, a oni nisu htjeli Slika nije dostupna Nakon sastanka MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati

U ponedjeljak, jutro nakon izbora Metkovci su ponosni na svog gradonačelnika Božu Petrova. 'Prije, na ovim pretprošlim izborima, rušio se Jambo, srušio se. Sada je na ovim izborima, na Boži je najveća odgovornost do sada, jer ima dosta stolica u Saboru, a on niti je lijevo, niti je desno', kaže Jure.

Ivan Petrov s bratom je izborne rezultate pratio u stožeru MOST-a u Zagrebu, ali se odmah vratio u Metković. Priznaje kako se njegov brat ne bavi dugo politikom. 'Jednostavno, nije mogao biti indiferentan prema društvu u kojem se nalazi i problemima koji su bili u gradu. Jednostavno se aktivirao politički', kaže Ivan Petrov.

Na pitanje koliko se njegov brat promienio otkako je gradonačelnik, odgovara 'jako puno, radi za grad po 24 sata na dan, znam ga ne vidjeti i po mjesec dana'.

36-godišnji Petrov je prije dvije godine iznenađujuće pobjedio na lokalnim izvorima, te nakon 16 godina smjenio Stipu Gabrića Jamba.

'MOST-u bi zalet u Vladu u prvih tjedan dana jako naštetio'

'Ne trebate se brinuti. Rekli smo da neće biti koalicija'

'Što bi to SDP mogao ponuditi MOST-u više od HDZ-a?'

Ured gradonačelnika danas je prazan, a posao su preuzeli zamjenici.'Zvone li telefoni cijelo jutro? Zovu svi, mislim da posebno zovu Božu gore i sve ove liude koji su ušli u Sabor. Moći s nama razgovarati, ali jedino zajednički, za istim stolom i pred cjelom javnošću', kaže Nikola Grmoja, zamjenik metkovskog gradonačelnika.

Ipak, Most u Metkovuću nije dobio najviše glasova, 600 glasova više osvojio je HDZ.Više je razloga za to, kažu u Metkoviću.

Božo Petrov u srijedu se vraća u svoj ured. Dokada će tu ostati, ovisi o pregovorima s najvećim strankama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene