Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjave iz MOST-a

'Ne trebate se brinuti. Rekli smo da neće biti koalicija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što će na kraju ostati i SDP-u i HDZ-u su one promjene, a vidjet ćemo hoće li oni zaista biti spremni za to kada sve stavimo za stol, poručio je dan nakon izbora Božo Petrov.

Mnogo je konkretnih pitanja na koja će iz Mosta idućih dana sigurno svi tražiti odgovore. Večeras uživo s čelnikom Mosta Božom Petrovom u Dnevniku u 19:15 razgovara Mislav Bago.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okrenuo se i otišao Božo Petrov na konzultacije došao ranije nego je trebao Slika nije dostupna Karamarko OBJASNIO IPAK ŽELE DALJE 'Nisam Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelje'

17:20 - Prije nekoliko je trenutaka završio sastanak u središnjici MOST-a čiji su čelnici kazali kako na sastanku nisu razgovarali o mogućim koalicijama već su sastavljali popis najnužnijih reformi koje je potrebno provesti.

Napominju da samo s opcijom koja prihvati njihove zahtjeve za reformama mogu pregovarati o eventualnom koaliranju.

'Danas se odlučivalo o onome popisu reforma, promjena koji će na kraju biti na stolu jer mi želimo definirati, da ne izazovemo bilo kakvu ustavnu krizu, nego zaista želimo realan popis jer znamo odavno što tražimo', kazao je Božo Petrov.

'Što bi to SDP mogao ponuditi MOST-u više od HDZ-a?'

U MOST-u su nesložni. Dok s jedne strane Božo Petrov kaže kako ni sa kime ne želi koalirati, s druge je strane, Drago Prgomet kazao da su spremni na pregovaranja.

'Ne smatram da je to u koliziji, jasno smo rekli da neće biti koalicija ono što smo mi rekli što želimo da se jasno prihvati su reforme, a koga će se podržati to je one koji odluče prihvatiti te reforme, sad ćemo vidjeti', rekao je nakon sastanka Božo Petrov.

Demantirali su i glasine o tome da im je koalicija predvođena SDP-om ponudila premijersku poziciju. Kažu, nitko ih još uvijek nije kontaktirao. Jedino što su dobili je javni poziv Zorana Mialnovića upućen MOST-u u govoru u izbornoj noći.

16:20 - Uoči sastanka Nacionalnog vijeća MOST-a dobro raspoloženi Božo Petrov razgovarao je s novinarima i poručio da su 'još uvijek svi zajedno', ali i da nije bilo pokušaja njihovih članova da se okrenu jednoj ili drugoj strani.

'Mislim da je bila jasna naša poruka, isto tako i sinoć, kako se ne trebate brinuti. To će biti super. Ono što će na kraju ostati i SDP-u i HDZ-u su one promjene, a vidjet ćemo hoće li oni zaista biti spremni za to kada sve stavimo za stol', rekao je Petrov.

DOGOVORI U VRHU STRANKE: 'MOST traži premijersko mjesto za Prgometa'

Novinare je zanimalo i postoji li mogućnost da ono što su potpisali prije izbora, izjava da neće u koaliciju nakon izbora, ne bude tako.

'Ne, naša riječ znači više od bilo kakvih isprava, dokumenata, bilo čega. Ono što smo mi rekli, rekli smo da neće biti koalicija, mi smo napravili sporazum javni, javnobilježnički ugovor iz razloga da bi to više potvrdili građanima RH, ali definitnvo nikada neće biti koalicija', rekao je Petrov.

Inače, članovi MOST-a itekako imaju razloga za zadovoljstvo. Na parlamentarnim izborima osvojili su 19 mandata i jasno je da niti HDZ, niti SDP bez njih neće moći formirati Vladu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene