Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Rima

Bozanićevo pismo vjernicima: Na sve zazivam blagoslov i preporučujem vam u molitve kardinale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Josip Bozanić, koji se nalazi u Rimu i koji se srdačno pozdravio s papom Benediktom XVI., kojem danas završava pontifikat, vjernicima u Hrvatskoj obratio se pismom.

Bozanić je pozvao sve vjernike u Hrvatskoj da se prisjete Papinog posjeta Zagrebu i prizovu iste osjećaje s kojima su pratili riječi Benedikta XVI. tijekom njegovog posjeta Hrvatskoj. Pismo kardinala bozanića, koje je objavila Zagrebačka nadbiskupija prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojedinosti još nejasne Kardinali počinju dug proces izbora novog Pape Slika nije dostupna Papa se oprostio od kardinala Rastanak u Vatikanu: Što je kardinal Bozanić rekao papi?

>> Odlazak pape Benedikta XVI.!

'Dragi vjernici Zagrebačke nadbiskupije,

nalazeći se u Rimu, gdje se u ovim trenutcima završetka pontifikata pape Benedikta XVI. u posebnome ozračju živo i duboko osjeća zajedništvo cijele Crkve, dijelim s vama duhovnu blizinu.

I dok se, združeni s vjernicima diljem svijeta, nalazimo u razmatranju i molitvi Gospodinu, da nas vodi svojim Duhom i pastirskom ljubavlju svoga Sina, u mislima sam posebno povezan s vama: braćo biskupi, prezbiteri, đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi i sjemeništarci, redovnički kandidati i kandidatice; sa svima vama, braćo i sestre, u Domovini, sa župnim i drugim zajednicama u našoj Nadbiskupiji, a na osobit način s vama vjernici okupljeni u našoj prvostolnici, koji se spominjete pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, u Zagrebu 2011. godine.

Neka se iznova probude osjećaji iznimnoga oduševljenja s kojim smo tada slušali Papine riječi, pratili njegove korake i poglede, te slavili Boga i zahvaljivali mu za očitovanu dobrotu, učvršćenu vjeru i sigurnu nadu. U osobi Petrova nasljednika ponovno smo susreli bogatstvo Kristova poziva i vjerničkoga svjedočenja u svjetlu snage kršćanskih istina i dragocjenosti dara obitelji. Benedikt XVI. istaknuo je vrijednosti što ih je prepoznao u našoj Crkvi i narodu, koje trebamo razvijati i čuvati, pouzdajući se u Gospodina po uzoru na nositelje svetosti, osobito blaženoga Alojzija Stepinca.

Draga braćo i sestre,

u ovim je trenutcima najprimjereniji govor duše sabranost, a najljepša riječ molitva. Po njoj smo najbliži jedni drugima, Svetomu Ocu i njegovim nakanama, uključujući posebno one koje se odnose na službe u Crkvi, na duhovna zvanja, odnosno na ljude koji trebaju odgovoriti Kristovu pozivu i nesebično dopustiti da Duh djeluje u njihovim životima na dobro cijele Crkve.

Na sve zazivam blagoslov i preporučujem vam u molitve kardinale, kako bismo prepoznali koga je Duh Sveti izabrao da u našemu vremenu bude sigurna Stijena i vrhovni poglavar Katoličke Crkve.

Srdačno vas pozdravlja vaš nadbiskup,

Josip kardinal Bozanić'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene