Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idući tjedan izazovan

Boyse čeka novo ispitivanje na sudu u Ateni: "Nakon iznošenja obrane, branitelji naših državljana uložit će prijedlog za ukidanje istražnog zatvora"

Aktualno Galerija BBB U Grčkoj - 1 BBB U Grčkoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr BBB U Grčkoj - 2 BBB U Grčkoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr BBB U Grčkoj - 3 BBB U Grčkoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 BBB U Grčkoj - 4 Galerija 1/4 >>
Za Bad Blue Boyse u grčkim zatvorima idući tjedan je izazovan. Dodatno će biti ispitani na sudu, zbog čega su, kako doznajemo, već dovedeni u Atenu. Nadaju se da će nakon iznošenja obrane moći na slobodu.

Drugi krug ispitivanja na sudu u Ateni očekuje prva tri dana idućeg tjedna za 102-ojicu Bad Blue Boysa. Većinu su, doznajemo, već prevezli iz udaljenijih grčkih zatvora bliže sudu. Čeka ih iznošenje obrane.

"Nakon iznošenja obrane, branitelji naših državljana uložit će prijedlog za određivanje istražnog zatvora", rekao je odvjetnik Mario Medak.

Pa da mogu na slobodu uz mjere opreza nakon gotovo četiri mjeseca istražnog zatvora.

"Mjere opreza poput javljanja policijskoj postaji mogu se provoditi bilo gdje, a njihova nazočnost na sudu u Grčkoj mogu se osigurati bez obzira bio okrivljenik ili optuženik nalazio se on u Grčkoj ili se nalazio negdje na području Republike Hrvatske", rekao je Medak.

Roditelji iščekuju njihov povratak. Nadu im je pobudila i optimistična izjava Andreja Plenkovića prije mjesec dana. Sinoć u Dnevniku ministar pravosuđa u istom tonu:

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Birači uskoro odlučuju Zakuhtava se atmosfera uoči prijevremenih izbora u Srbiji, oporba poručila: "Vučić krši Ustav"

"Čitavo vrijeme očekujemo da ta istraga što prije završi, dakle, to moram priznati predugo već i traje, tako da ja iskreno očekujem da će oni sljedeći tjedan nakon tog ročišta biti pušteni.I mate li kakvih signala iz Grčke? Nemamo signala, ali čitavo vrijeme razgovaramo i vjerujem da to ide u dobrom smjeru", rekao je ministar Ivan Malenica.

Teretilo ih se za ubojstvo, prijetila im je kazna doživotnog zatvora, sad više ne. Ostaje ozbiljna tvrdnja grčkog tužiteljstva da su se zločinački udružili. Ako se pita hrvatskog odvjetnika, nemaju dokaze ni za to.

"Kod tog kaznenog djela potreban je kontunuitet zločinačkog djelovanja, a toga zaista nema dakle niti jednom pravomoćnom sudskom odlukom nije utvrđeno da bi hrvatski državljani koji se nalaze u pritvoru u Grčkoj zajedno s grčkim državljanima u toj skupini konitunuirano ranije djelovali", rekao je Medak.

Pročitajte i ovo Advent u Zagrebu - 6 zaobilaženje zabrane rada nedjeljom Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević proglasio Sajamske dane za vrijeme Adventa

Zagrebački Županijski sud idući tjedan će odlučivati hoće li ili ne predati Grčkoj dvojicu za koju su iz Atene poslali dopunjeni uhidbeni nalog.

"Proces ide dalje dakle ta odluka ne odlučuje o samom nastavku postupka postupak se i dalje može najnormalnije razvijati bez obzira hoće li se ili neće udovoljiti europskom uhidbenom nalogu", rekao je odvjetnik Tomislav Grahovac.

Dok ishod istrage u Grčkoj i dalje ostaje - neizvjestan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene