Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Novi detalji! Boysi u grčkim istražnim zatvorima ostaju najmanje šest mjeseci? Dio roditelja Boysa poslao poruku

Aktualno Galerija Aleksandra Horvat i Josipa Krajinović Aleksandra Horvat i Josipa Krajinović Foto: DNEVNIK.hr Zbog BBB-a iz Grčke stigao dopunjeni Europski uhidbeni nalog Zbog BBB-a iz Grčke stigao dopunjeni Europski uhidbeni nalog Foto: DNEVNIK.hr Aleksandra Horvat, odvjetnica Aleksandra Horvat, odvjetnica Foto: DNEVNIK.hr Josipa Krajinović, reporterka Nove TV Josipa Krajinović, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +3 Poruka roditelja uhićenih navijača Dinama - 1 Galerija 1/8 >>
Dok se čeka ishod istrage protiv pripadnika Bad Blue Boysa u Grčkoj, u Hrvatsku su počeli pristizati nadopunjeni Europski uhidbeni nalozi za nekoliko navijača čiju predaju traži Grčka. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Što su Grci odgovorili hrvatskom sudu koji je tražio dodatna objašnjenja, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV koja se javila sa Zrinjevca. 

"Grci ne odustaju. Zagrebački županijski sud od njih je zatražio dodatna objašnjenja, zanimalo ih je gdje im je odluka o određivanju istražnog zatvora, nije to bilo jedino sporno pitanje", rekla je reporterka koja je razgovarala s odvjetnicom jednog od traženih osoba Aleksandra Horvat. 

"Očitovanje je bilo vrlo šturo, nemamo odluku kojom se određuje istražni zatvor, navodi se da se nalaže uhićenje tražene osobe i dovođenje na sud. Nemamo pojašnjenje dokaza, vrlo šturi dokument, samo se navodi da se osoba dovede pred sudsko vijeće", rekla je odvjetnica. 

Što ste odgovorili oko uvjeta o zatvoru?

"To je bio naš osnovni argument, nisu ništa odgovorili, rekli su u koji bi zatvor moj branjenik išao, jedina rečenica je bila da uvjeti u tom zatvoru zadovoljavaju minimalne uvjete. Nisu obrazložili."

Pročitajte i ovo Marko Balen, reporter Nove TV nakon uhićenja u Rijeci Ovo su načini na koji prevareni građani mogu do svog novca uloženog u kriptovalute

Što se tiče istražnog zatvora, kakvi bi uvjeti bili tamo i rokovi za istražni zatvor i žalbe?

"Što se tiče rokova, Grčka je odgovorila, kada osoba završi u istražnom zatvoru, sud nakon 6 mjeseci preispituje prvi puta hoće li je pustiti ili produljiti za daljnjih 6, može biti sveukupno 18 mjeseci, a prvih 6 mjeseci se ne događa ništa, osoba je u istražnom zatvoru", rekla je odvjetnica. 

"To znači  da svi oni koji su u grčkim zatvorima morat će čekati 6 mjeseci prema očitovanju Grčke, zna mora proći prvih šest mjeseci", naglasila je odvjetnica. 

"Očekujemo da će Zagrebački županijski sud odbiti izvršenje ovakvog uhidbenog naloga, uvjeti u zatvorima nisu dobri. Grčka se nije očitovala."

"Očekujemo odluku sljedeći tjedan. Nedostaje očitovanje za još jednu osobu, kad sud to kompletira, sazvat će sjednicu i odlučit će o svim zahtjevima", dodala je odvjetnica.

Dio roditelja uhićenih navijača u srijedu se okupio ispred NSK kako bi obiježio 100 dana te je poslao poruku.

"100 dana nepravde bez dokaza i optužbe", "102 hrvatska državljana u pritvoru", "Kada je kraj? USKORO", poručili su roditelji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene