Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka bolesne djevojčice

'Bolnica je pogriješila, njihove isprike ne vrijede'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj dvogodišnje djevojčice s tumorom na mozgu kojoj je zadarska bolnica zakazala pregled tek za kraj godine šokirao je Hrvatsku.

I tek nakon medijskog pritiska, tumor na mozgu postao je bolest s prioritetom za pregled, a bolnica se sada ispričava majci djevojčice, ali ona ispriku ne prihvaća. Medicinska sestra majci dvogodišnje djevojčice priopćila je rezultate konzultacija liječničkog tima. Za njezinu dvogodišnju djevojčicu s tumorom na mozgu, magnetska rezonanca zakazana je tek u studenom.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

>> Ravnatelj priznao krivnju u slučaju curice s tumorom

'Ja sam sestri zaplakala i upitala hoće li to dijete uopće doživjeti, jer ipak je to veliki period od 10 do 11 mjeseci', rekla nam je Lili Lončar, majka dvogodišnje djevojčice. Liječnici djevojčicu nisu okarakterizirali kao hitan slučaj, a na majčine suze reagira ravnatelj bolnice. Javno se ispričava majci i nudi se novi termin pregleda, već za nekoliko dana, odnosno 19. siječnja. Majka je unatoč riječima isprike već odlučila i kći će poslati na pregled u Split ili Zagreb, uz 2500 kuna vlastitog troška.

'Teška je to odluka, ali shvatila sam da su oni pogriješili i da njihove isprike za mene ne vrijede', ističe gospođa Lili. Ravnatelj bolnice žali zbog teškog nesporazuma, a svi uspjesi bolnice, nakon ovog slučaja strmoglavo se ruše. 'Sve skupa ne znači ništa, kad padnemo na jednom takvom slučaju. Nije dopustivo da nemamo suosjećanja za takvu životnu priču', ističe Dario Nakić, ravnatelj zadarske bolnice. Priča dvogodišnje djevojčice i njezine majke doista je teška i neizvjesna. Na preglede će, odlučila je majka, ubuduće putovati u druge gradove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene