Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nedostajala je ljudskost'

Ravnatelj priznao krivnju u slučaju curice s tumorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Nakić kaće da nije bila riječ o hitnom slučaju, ali da je ipak nedostajala ljudskost u određivanju termina pregleda.

'Nije bila riječ o namjeri, nego je sestra mislila da će se majka djevojčice dogovoriti s liječnicom kod koje je i ranije odlazila bez uputnice. No trebali smo biti osjetljiviji na probleme djevojčice te sam stoga naložio da od sada termin pregleda na magnetskoj rezonanciji može potpisati samo liječnik specijalist, a nikako sestre', rekao je Dario Nakić. 

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

Zbog ovog slučaja, ali i činjenice da su u Zadru svi termini za snimanje mališana magnetskom rezonancom popunjeni do studenoga, u zadarskoj bolnici sazvan je hitan sastanak. 'Odmah jutros poduzeli smo mjere kako se ovakvo što više ne bi dogodilo. Sva snimanja magnetskom rezonancom za djecu više neće naručivati sami roditelji, već isključivo pedijatri koji će procijeniti stanje djeteta. Ako je slučaj hitan, dijete će odmah dobiti termin', rekao je Nakić.

Nakić je priznao i pogrešku zadarske bolnice u slučaju jednoga drugog djeteta koji na magnetsku rezonanciju čeka još od travnja. I tu se dogodio propust jer je to drugo dijete bilo na bolničkom popisu za pregled, a samo zbog greške, pregled se nije ni obavio. Naime, da nije bilo na popisu neurologije, dosad bi već bilo pregledano. Ravnatelj je priznao krivnju zadarske bolnice i u slučaju drugog djeteta žene iz okolice Zadra, a o čemu se, kako je potvrđeno jučer, interesirao i ministar zdravstva Darko Milinović.

 Ravnatelj Nakić ponudio je danas majci Lili Lončar novi termin za magnetsku rezonancu, i to već za 19. siječanj. Ona je pak zahvalila ravnatelju i odbila termin 'preko reda' rekavši kako ne želi uzimati mjesto nekom drugom djetetu koje već mjesecima čeka na svoj pregled.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene