Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Iz fondova povukli milijune: Otkrivamo kako se postaje škola u koju učenici žele ići

Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/5 >>
Iz fondova su povukli milijune kuna, opremili praktikume, sami izradili 15 novih kurikuluma za STEM područja i školu koju je pratio loš glas pretvorili u jednu od najpoželjnijih. Na upisima se za jedno mjesto u pet smjerova, koliko nudi škola, bori čak osam učenika. Zagrebačka Prirodoslovna škola Vladimira Preloga Bolja je Hrvatska.

Odmaraju se na kauču, u botaničkom ili zoološkom vrtu i imaju DJ-e koji puštaju glazbu.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Srednja škola Vladimir Prelog povukla je oko 8 milijuna kuna, što od fondova, što od različitih natječaja, i tako opremila svoje praktikume.

Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

"Kemijski laboratoriji stvarno su odlični i najbolji u RH, tako da imamo sve uvjete koji nam trebaju", govori Ivan Budor.

Sami su izradili 15 kurikuluma za STEM područje.

Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr

"To nije predmetna nastava jedan sat tjedno, to nije frontalni rad nastavnika u razredu, to je grupni rad, projektna nastava, minimalno tri sata i raspored je prema dogovoru učenika i profesora", govori ravnatelj srednje škole Vladimir Prelog Zlatko Stić.

A jedan od tih je i nutricionizam. U ovoj se školi uči i kuhati."Taj praktični dio je najzanimljiviji i pokazuju osim velikog interesa i jako velike sposobnosti u kuhanju", govori profesorica biologije i kemije Gorica Grozdanić.

Profesore škola redovito šalje u inozemstvo na edukaciju."Ja i još devet kolega položili smo Cambridgeov ispit engleskog jezika, tako da u biti kurikulume iz biologije, kemije fizike, matematike možemo provoditi na engleskom jeziku", govori profesor biologije Karlo Hrvatin. Pa ako žele, učenici mogu slušati programe i na engleskom.

Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Bolja Hrvatska: Od lošeg glasa do jedne od napoželjnijih škola (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Škola se brine i za slobodno vrijeme. Učenicima plaća plivanje na bazenima, a školska dvorana također je na raspolaganju. "Pet dana u tjednu učenici u večernjim terminima u pola osam imaju svoj termin za sport. Mogu birati između nogometa, košarke, odbojke i rukometa", govori profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Irena Maras.

"Danas imamo školu u kojoj na jedno upisno mjesto imamo osam kandidata na prijavama, imamo djecu koja se ne ispisuju iz škole, djecu koja poštuju i profesore i interijer škole", govori ravnatelj Stić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene