Iz fondova su povukli milijune kuna, opremili praktikume, sami izradili 15 novih kurikuluma za STEM područja i školu koju je pratio loš glas pretvorili u jednu od najpoželjnijih. Na upisima se za jedno mjesto u pet smjerova, koliko nudi škola, bori čak osam učenika. Zagrebačka Prirodoslovna škola Vladimira Preloga Bolja je Hrvatska.

Galerija


Odmaraju se na kauču, u botaničkom ili zoološkom vrtu i imaju DJ-e koji puštaju glazbu.

Srednja škola Vladimir Prelog povukla je oko 8 milijuna kuna, što od fondova, što od različitih natječaja, i tako opremila svoje praktikume.

23.04.2018.

"Kemijski laboratoriji stvarno su odlični i najbolji u RH, tako da imamo sve uvjete koji nam trebaju", govori Ivan Budor.

Sami su izradili 15 kurikuluma za STEM područje.

23.04.2018.

"To nije predmetna nastava jedan sat tjedno, to nije frontalni rad nastavnika u razredu, to je grupni rad, projektna nastava, minimalno tri sata i raspored je prema dogovoru učenika i profesora", govori ravnatelj srednje škole Vladimir Prelog Zlatko Stić.

A jedan od tih je i nutricionizam. U ovoj se školi uči i kuhati."Taj praktični dio je najzanimljiviji i pokazuju osim velikog interesa i jako velike sposobnosti u kuhanju", govori profesorica biologije i kemije Gorica Grozdanić.

Profesore škola redovito šalje u inozemstvo na edukaciju."Ja i još devet kolega položili smo Cambridgeov ispit engleskog jezika, tako da u biti kurikulume iz biologije, kemije fizike, matematike možemo provoditi na engleskom jeziku", govori profesor biologije Karlo Hrvatin. Pa ako žele, učenici mogu slušati programe i na engleskom.

23.04.2018.

Škola se brine i za slobodno vrijeme. Učenicima plaća plivanje na bazenima, a školska dvorana također je na raspolaganju. "Pet dana u tjednu učenici u večernjim terminima u pola osam imaju svoj termin za sport. Mogu birati između nogometa, košarke, odbojke i rukometa", govori profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Irena Maras.

"Danas imamo školu u kojoj na jedno upisno mjesto imamo osam kandidata na prijavama, imamo djecu koja se ne ispisuju iz škole, djecu koja poštuju i profesore i interijer škole", govori ravnatelj Stić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.