Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škola kod Koprivnice

Bojkot nastave zbog problematičnog učenika: "15-godišnjak s nožem dolazi u školu i prijeti djeci da će ih zaklati"

Osnovna škola Gola (Screenshot: Google Maps/Street View)
Osnovna škola Gola (Screenshot: Google Maps/Street View)
Aktualno Galerija +0 Osnovna škola Gola (Screenshot: Google Maps/Street View) Galerija 1/1 >>
Zbog problema s 15-godišnjim učenikom roditelji učenika Osnovne škole Gola, koja se nalazi u istoimenom mjestu nedaleko od Koprivnice i na samoj granici sa susjednom Mađarskom, odlučili su bojkotirati nastavu u toj školi te djecu ostaviti kod kuće dok se problem ne riješi.

Samo 15 učenika, od njih 130, pojavilo se u petak na nastavi u OŠ Gola, a roditelji većine učenika koji se nisu pojavili na nastavi poručuju da će nastaviti s bojkotom. Roditelji bojkotiraju nastavu zbog problema s 15-godišnjim učenikom te škole.

Pročitajte i ovo Siniša Fučkar i Barbara Štrbac Strašan slučaj u Ludbregu Učenik skočio s prvog kata škole: Traumatolog za Dnevnik Nove TV otkrio u kakvu je stanju dječak Osnovna škola Ludbreg Nije životno ugrožen Nesreća u osnovnoj školi: Učenik pao s prvog kata

"Taj 15-godišnjak s nožem dolazi u školu i prijeti našoj djeci da će ih zaklati. Stalno ih verbalno zlostavlja i djeca su u strahu jer bi on mogao učiniti ono što govori", riječi su roditelja koje prenosi Podravski list.

O tom 15-godišnjem učeniku pisalo se još 2017. godine, kad je pao s krovišta sportske dvorane navedene škole. Kap koja je prelila čašu kod roditelja bio je incident koji se dogodio u ponedjeljak, u kojem je taj učenik vrijeđao 39-godišnjakinju i prijetio joj, zbog čega su ga policajci priveli. Sve to dogodilo se u autobusu, koji inače prevozi i učenike do škole.

"Škola čini sve što je u njezinoj moći da se riješi problem, ali ostale institucije očito ne rade ono što bi trebale, pa je 15-godišnjak i dalje prijetnja za našu djecu. Od ravnatelja škole 15-godišnjak je dobio suspenziju od sedam dana, a ona je istekla danas, u petak, pa smo odlučili da naša djeca ne dođu na nastavu. Ravnatelj mu je danas izdao novu suspenziju, no jedino je rješenje da ga se isključi iz škole. Ako se našoj djeci ne zajamči sigurnost, i dalje ih nećemo slati u školu", priča zabrinuta majka za Podravski list.

Sam ravnatelj kaže da su u slučaj uključeni Županija i druge mjerodavne institucije. Dodao je kako razumije zabrinutost roditelja te izrazio nadu u brzo rješavanje problema s problematičnim učenikom.

O ovom slučaju ispred škole u Goli, uživo u Dnevnik Nove TV, javila se reporterka Valentina Baus.

''Ravnatelj je rekao da je učenik suspendiran s nastave zbog ugrožavanja svojih kolega i djelatnika škole. Također, pokrenut je postupak prebacivanja u neku drugu školu. Suspenzija je danas istekla pa mnogi roditelji svoju djecu iz straha nisu poslali u škole. Ravnatelj je potvrdio da je suspenziju produžio za još tjedan dana, ali niti on niti roditelji ne žele stati pred kameru. Sa situacijom je upoznata i Županija. Kažu da je to problem koji ne traje od jučer, upoznati su s tim posljednjih godinu dana. Uključena je i policijska uprava i Centar za socijalnu skrb. Ravnatelj je slučaj prijavio i ministarstvu znanosti i obrazovanja. Nije tražio angažman kriznog tima. Ali ministrica je stavila na raspolaganje cijeli stručni tim koji bi mogao biti od pomoći. Ravnatelj je pozvao roditelje da u ponedjeljak djecu pošalju u školu'', izvijestila je reporterka Valentina Baus uživo u Dnevniku Nove TV

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene