Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DODJELJUJE MEDALJE

Bivša predsjednica za Dnevnik Nove TV o uspjesima hrvatskog sporta, ali i teškim uvjetima na terenima u Tokiju: ''Prvi mečevi su bili kao da ste na treningu"

Hrvatske sportaše na Olimpijskim igrama bodri i bivša predsjednica i aktualna članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović. Otkrila je dojmove iz Tokija, a upravo će ona u petak dodijeliti medalje hrvatskim tenisačima u finalu.

Dojmove nakon sjajnog sportskog dana hrvatskih sportaša u Tokiju koji nižu medalje na Olimpijskim igrama podijelila s Dnevnikom Nove TV bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

''Malo nas je, al' nas ima. Sve više drugih hrvatskih sportaša dolazi na događaje drugih kolega i umjesto publike bodri sportaše iz hrvatskog olimpijskog tima'', rekla je.

Otkrila je i kako izgledaju natjecanja – bez publike.

''Meni je to izrazio neobično. Prvi mečevi su bili kao da ste na treningu, a ne na utakmici. A onda su sami sportaši shvatili: 'Ako se mi ne okopimo i podržimo ih, nema tko'. I jutros kad su se natjecala braća Sinković bilo nas je dosta, a na meču Mektića i Pavića bili su Čilić, Dodig, braća Sinković, a na vaterpolu je popodne bila i Matea Jelić i Toni Kanaet. Organiziramo se kako možemo, mjere su zaista restriktivne'', kaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tenis ovo ne pamti Pavić i Mektić otišli na prve Igre i odmah osvojili medalju: "Kako to dobro zvuči, svehrvatsko finale..."

A upravo će bivša predsjednica u petak podijeliti medalje hrvatskim tenisačima u finalu Paviću i Mektiću.

Bivša predsjednica nije htjela prognozirati kome će pripasti koja medalja, ali kaže da će to biti ''spektakularan meč za prave ljubitelje tenisa bez animoziteta''. ''Vidjet ćete samo što je ljubav prema domovini, kad viknete Hrvatska koliko se oni osokole'', kaže Grabar-Kitarović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene