Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset pokajnika

Rimac nakon suda: "Poštujem institucije i svoju domovinu. Istina će nas osloboditi"

Aktualno Galerija Josipa Čulina na sudu - 8 Josipa Čulina na sudu - 8 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Josipa Čulina na sudu - 9 Josipa Čulina na sudu - 9 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Josipa Čulina na sudu - 7 Josipa Čulina na sudu - 7 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Josipa Čulina na sudu - 6 Josipa Čulina na sudu - 6 Foto: Ronald Gorsic/Cropix +4 Josipa Čulina na sudu - 5 Galerija 1/9 >>
Desetero od početnih 27 okrivljenika već se nagodilo s tužiteljstvom te su svi osim jednog dobili uvjetne kazne ili rad za opće dobro.

Bivša državna tajnica u ministarstvu Uprave Josipa Čulina, donedavno Rimac, pojavila se u četvrtak na sjednici optužnoga vijeća povodom USKOK-ove optužnice, kojom se nju i još 26 osoba tereti za razne malverzacije, uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama ili sređivanje izmjena uvjeta za zakup državnoga zemljišta i uzgoj stoke na krškim pašnjacima.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac Projekti na području Knina DORH se oglasio o sastanku Josipe Rimac i Dinka Cvitana: "Točno je"

Pročitajte i ovo Josipa Čulina na sudu - 1 brojne afere Josipa Rimac stiže na sud: Nakon nedavnog razvoda promijenila i prezime

Među 26 USKOK-ovih optuženika je i bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zatim ravnatelj Carinske uprave Hrvoje Čović, pomoćnica ministra gospodarstva, dva državna tajnika u Ministarstvu branitelja, glavni tajnik Ministarstva zdravstva Velibor Drakulić, šefica kabineta ministrice poljoprivrede, ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak, dvije načelnice općina, član uprave HEP-a, direktor HEP-ove podružnice, operater distribucijskog sustava i novinar, javlja Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac Dobro je informirana Treba li vlast biti u strahu zbog saznanja Josipe Rimac? Butković: "Ja osobno ne, a ne znam zašto bi bila i Vlada"

Desetero od početnih 27 okrivljenika već se nagodilo s tužiteljstvom, a među njima je najnoviji kninski gradski vijećnik Marinko Tokmakčija koji je optužen da je posredovao u davanju mita načelnici Gračaca Nataši Turbić koja je prilagodila natječaje za davanje državnog zemljišta u zakup za Josipa Ravlića i Antu Sladića.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac - 2 Oglasio se i DORH Josipa Rimac u javnosti nakon više od dvije godine: "Dobivala sam više prijetnji. I ne samo ja, već i članovi moje obitelji"

Svi koji su se nagodili dobili su uvjetne kazne ili rad za opće dobro, osim Sladića koji će ipak sedam mjeseci morati provesti u zatvoru. 

Ročište za 17 preostalih okrivljenika odgođeno je za 15. lipnja. 

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac afera softver Sud odbio zahtjev bivše ministrice: "Nema razloga za njihovo nekorištenje"

Nakon izlaska s današnjeg ročišta, Čulina (ex Rimac) je rekla kako poštuje hrvatske institucije i svoju domovinu te će se odazivati na sva ročišta. "Mogu samo reći da ću govoriti istinu. Istina će nas osloboditi", kazala je Čulina. Njezina odvjetnica Lidija Horvat rekla je kako je najnovija Tokmakčijina nagodba stigla u "neobičan trenutak, ali svačije je pravo za sklopi takav sporazum".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene