Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Lici. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te u Gorskom kotaru osim kiše pada i snijeg, a slično je vrijeme najavljeno i za sutra.


Posebice na dionicama autocesta: A 2 Zagreb-Macelj, između čvorova Krapina i Trakošćan i od Jankomira do Zaprešića, na A 4 Zagreb-Goričan, od Goričana do Brezničkog Huma, kao i na A 6 Rijeka-Zagreb, između tunela Tuhobić i čvora Bosiljevo 2.

Vezani članci Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate Proljetni snijeg - 2 Oblačno i kišovito, a onda opet jaka promjena: Doznajte što nas sve očekuje u idućim danima

Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na cestama kroz gorska područja, mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog sanacije mosta Rogotin preko rijeke Neretve i izgradnje čvora Čeveljuša, prekinut je promet Jadranskom magistralom (D 8), između Ploča i Opuzena. Obilazak: Ploče-Mali Prolog-Metković-Opuzen.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t vrijedit će na Uskrsni ponedjeljak, od 14 do 23 sata. Zabrana vrijedi na važnijim državnim cestama.
Na autocestama nema zabrane, kao i na Ličkoj magistrali (državna cesta D 1).

Trajekti plove redovito.