Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Beroš podržao privremenu mjeru: ''Pronađen je koncept za lijekove koji se tiču onkoloških bolesnika''

Sve više dobavljača najavljuje otkazivanje isporuke lijekova. Među najpogođenijim skupinama su onkološki bolesnici.

Ministar zdravstva Vili Beroš govorio je o dugu veledrogerijama i obustavi isporuke lijekova. Kazao je kako je pronađen koncept za lijekove koji se tiču onkoloških bolesnika.

"Svjesni smo trenutačne situacije, nakon dogovora sredstva još nisu uplaćena, bit će danas, oko 900 mlijuna kuna. Želimo aktivno voditi taj proces i od ravnatelja dobivamo obavijesti o problematici isporuke lijekova, pogotovo onkološke bolesnike. Nađen je jedan koncept koji je u ovom trenutku obećavajući i kojeg ću podržati kao privremenu mjeru. Rješenje je direktno plaćanje lijekova onkološkim bolesnicima, dobivanje terapije cesijom. Upravo su u tijeku razgovori o modelu isporuke i ovog načina plaćanja", pojasnio je Beroš i dodao kako je to privremena opcija plaćanja jer bi, kaže Beroš, poremetili dinamiku ostalih plaćanja. 

Pročitajte i ovo Ivan Klobučar KRIZA NA POMOLU I Oktal Pharma zbog dugova prekinula isporuku lijekova dijelu bolnica: "Situacija je alarmantna"

Pročitajte i ovo Bolnica, ilustracija - 2 MOŽE LI GORE? Bolnica u Vinogradskoj nema više nekih lijekova i onkološkim pacijentima javljaju da im je terapija odgođena: "Možete li zamisliti kako se takva osoba osjeća?"

"Tu nije kraj. Ponovno smo pozvali veledrogerije na novi krug razgovora. Potpuno je jasno da moramo naći utemeljeno rješenje koje neće otvarati nova pitanja. Sve što radimo su kratkotrajna rješenja, ali moramo poraditi na reformama zdravstvenog sustava, potpuno je jasno da su one nužne. Za njih su potrebne volja, želja i vrijeme. Volje i želje imamo, a vrijeme nam istječe. Problemi su desetljećima gomilani, a ova ih je kriza naglasila", rekao je ministar Beroš.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene