Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVILO MINISTARSTVO

Bandić dobio odbijenicu za GUP: Zasad ništa od gradnje "zagrebačkog Manhattana"

Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Bandić odgodit će novi prijedlog GUP-a (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nije u utorak dalo suglasnost na izmjenu zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), što znači da o njemu sutra neće moći odlučivati zastupnici Gradske skupštine.

"U postupku izdavanja suglasnosti na Konačni prijedlog Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba, a nakon izvršenog uvida u dostavljenu dokumentaciju i elaborat GUP-a vidljivo je da ga treba dopuniti i izmijeniti", doznaje Hina u Ministarstvu graditeljstva.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić Nova rasprava u najkraćem roku Bandić o odmazdi zbog GUP-a: "Neću više nijednu riječ reći, možete mi kliještima izvlačiti odgovore iz usta" Tomislav Tomašević GOST DNEVNIKA NOVE TV Tomislav Tomašević: "Milan Bandić je sada kao ranjena životinja, teško predvidljiv i opasan. Gleda može li ići do kraja u rat s HDZ-om"

Objasnili su kako sukladno zakonu, prostorni plan niže razine mora biti usklađen s prostornim planom više razine pa stoga Izmjene i dopune GUP-a moraju biti u skladu s Prostornim planom Grada Zagreba.

"Slijedom navedenoga elaborat prostornog plana je potrebno dopuniti i provesti ponovnu javnu raspravu, te potom ponoviti zahtjev za suglasnost ovom Ministarstvu", poručili su iz Ministarstva graditeljstva.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je ranije u utorak da će izmjene zagrebačkog GUP-a biti na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine ako za njih dobije suglasnost Ministarstva graditeljstva, a ako ih ne dobije, povući će GUP s dnevnog reda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene