Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon kuščevićeve ostavke

Bačić: ''Nema potrebe da budem i politički tajnik HDZ-a, ne treba gomilati funkcije''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da nema potrebe da uz sve dužnosti koje obnaša bude i politički tajnik HDZ-a, a poručio je i kako o mogućem smanjenju broja ministarstava treba čekati očitovanje premijera Andreja Plenkovića.

Na novinarsko pitanje vidi li se na funkciji političkog tajnika HDZ-a, koju je do sada obnašao bivši ministar uprave Lovro Kuščević, Bačić je kazao da za to nema potrebe.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

"HDZ je velika stranka, ima velik broj kvalitetnih dužnosnika i ne vidim razloga da se u jednoj osobi gomila niz funkcija", izjavio je Bačić uoči sastanka užeg kabineta Vlade. Dodao je da uz dužnosti predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a i predsjednika Županijske organizacije Dubrovačko-neretvanske županije nema potrebe da obavlja još jednu.

Upitan treba li se sazvati sjednica Sabora ako rekonstrukcija Vlade ne bude gotova do ovoga petka, Bačić je ustvrdio kako je u tom slučaju opravdano sazvati izvanrednu sjednicu Sabora.

Naglasio je i kako se o mogućem smanjenju broja ministarstava treba čekati očitovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, kao i da se na jučerašnjem koalicijskom sastanku razgovaralo o rekonstrukciji Vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene