Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o imenima nakon konzultacija

Plenković nakon sastanka vrha stranke: "Imam potporu za osvježenje Vlade"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Nakon sastanka s koalicijskim partnerima Andrej Plenković u središnjici stranke sastao se s Predsjedništvom i Nacionalnim vijećem HDZ-a. Svi podržavaju smjer rada Vlade, kaže on.

"Nekoliko tema smo raspravili. Svi podržavaju smjer rada Vlade. Dobio sam potporu da poduzimam sve što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi, svojevrsnu rekonstrukciju, da se zemlja pripremi za predsjedanje EU-om i da se stranka pripremi za izbore, da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar Kitarović", kazao je premijer nakon stastanka u središnjici stranke.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Što se tiče Kuščevića komentirao je samo kako ne želi da "insinuacije koje imaju bilo kakvu aluziju na radnje koje bi bile neprimjere" ugroze rad stranke ili Vlade.

Premijer je komentirao i raniji sastanak s koalicijskim partnerima. Kazao je da i oni podržavaju rad Vlade i aktivnosti koje sada poduzimaju.

"Imena ćete doznati nakon dodatnih konzultacija s kandidatima. Sve ću vam reći kad ja procijenim, a u petak je glasovanje", zaključio je Plenković.

Neki od sudionika sastanka Milavu Bagi, koji se uživo javio u Dnevnik Nove TV, kazali su kako premijer nije govorio o mogućim nasljednicima Kuščevića, ali bi trebao to obrazlagati u Saboru u četvrtak popodne ili petak ujutro.

Iako nema službenih potvrda, Sanja Putica jedna je od ozbiljnih kandidata za zamjenu Lovre Kuščevića na poziciji ministrice uprave. Ona je trenutno saborska zastupnica, a njezin djelokrug je Vijeće Europe i vanjska politika, a zanimljvo je da je ona zamjenica Lovri Kuščeviću u Saboru te ona gubi mandat u petak. Dolazeći na sastanak u središnjicu stranke Gordan Jandroković i Milijan Brkić nisu htjeli ništa komentirati. 

Plenković je pak dolazeći na sastanak izrazio sućut zbog tragedije u Đakovu gdje je korisnik Centra za socijalnu skrb ubio djelatnicu i teško ranio njezinog kolegu. 

U vladajućoj koaliciji nadaju se i da bi se mogla pronaći zamjena za ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić. Iako njen mandat ističe u rujnu u dijelu vladajuće koalicije mišljenja su kako bi bilo važno da netko što prije preuzme to ministarstvo. To bi trebala biti osoba koja je upoznata sa svim fazama pregovora Hrvatske s Europskom unijom o predsjedanju Hrvatske EU-om 2020. godine.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene