Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolnica Merkur

Apsurd: Imaju nove, moderne prostorije - a ne mogu ih koristiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici vodećeg transplantacijskog centra u Hrvatskoj, zagrebačkog Merkura, rade u katastrofalnim uvjetima dok im pred nosom zjape prazne nove, uređene, moderne prostorije.

Ali one stoje zaključane jer se izvođač radova i Ministarstvo zdravlja ne mogu dogovoriti. Loša klimatizacija, stara oprema, prostor koji je teško održavati sterilnim. Klinička bolnica Merkur samo čudom uspijeva održati status vodećeg transplantacijskog centra u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Portal za cijepljenje Cijepise - 2 Platforma CijepiSe Apsurdi s platformom: Dobila poziv na cijepljenje drugom dozom iako nije primila ni prvu, a onda je stigao novi mail: "Od ovoga nema koristi" Buduća zgrada Općinskog suda u Splitu - 2 "Šaka suza, vrića smija..." Za novu zgradu Općinskog suda u Splitu potrošit će se 70 milijuna kuna, ali ona će i dalje biti - premala

'Bilo je zamišljeno da 2007. počnu radovi, da koncem 2009. se sve završi. Nažalost stalo je zato što nije bila dobra koordinacija između Ministarstva i izvođača', kaže Željko Vidas, ravnatelj KB Merkur.

Izgradnja novog prostora financirana je kreditom vijeća Europe u vrijednosti 74 milijuna kuna. Izvođač radova, Zagorje Tehnobeton, kako je gradio tako je morao za sobom i popravljati, stvorili su se dodatni troškovi koji nisu bili u ugovoru.

>> Ostojić: Nužno je poboljšati funkcije upravljanja i informatizacije

Dodatan trošak Ministarstvo odbija platiti. Izvođač radova odbija predati certifikat nužan za dobivanje uporabne dozvole. Zbog produženog vikenda nisu željeli pred kameru. Poslali su samo dopis koji su uputili i ministarstvu. U njemu krivicu prebacuju upravo na Ministarstvo.

Ovakve situacije očita su hrvatska praksa. Dok se čeka rješenje prepucavanja između izvođača radova i ministarstva, pate pacijenti. Često se odgađaju životno važne operacije, zbog nemogućih uvjeta u kojima bolnica funkcionira.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene