Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je u sklopu jednodnevnog radnog posjeta Bosni i Hercegovini boravio u Tuzli a novinarima je kazao kako je cilj poduprijeti opstanak Hrvata na tom području za što se izdvaja i konkretna materijalna potpora iz hrvatskog proračuna.


Andrej Plenković je u pratnji predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića posjetio gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sveti Franjo" što je projekt kojega djelomice svojim proračunskim sredstvima financira Hrvatska.

Vezani članci Dragan Čović (Pixsell) Čović: Ustavne promjene nužne za ulazak BiH u EU Dragan Čović (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Dragan Čović na sastanku s hrvatskim državnim vrhom: ''Iskorištene neustavne odredbe izbornog zakona''

Hrvatski je premijer podsjetio kako na tuzlanskom području živi oko 24.000 Hrvata pa za njih ovakvi projekti imaju veliko značenje.

"Očekujemo da centar bude mjesto okupljanja i njegovanja hrvatske kulture u Tuzlanskoj županiji", kazao je Plenković.

Čović je još jednom iskazao zahvalnost Plenkoviću i Hrvatskoj na potpori koju pružaju BiH u očuvanju njezine stabilnosti i nastojanjima da se pridruži euroatlantskim integracijama.

Hrvatskog premijera Čović je pozvao da nastavi s takvom politikom te da ne dopusti da ga u tome ometaju različite izjave koje mogu zvučati demotivirajuće. (Hina)