Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Cilj poduprijeti opstanak Hrvata"

Plenković u Tuzli obećao nastavak potpore Hrvatima u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je u sklopu jednodnevnog radnog posjeta Bosni i Hercegovini boravio u Tuzli a novinarima je kazao kako je cilj poduprijeti opstanak Hrvata na tom području za što se izdvaja i konkretna materijalna potpora iz hrvatskog proračuna.

Andrej Plenković je u pratnji predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića posjetio gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sveti Franjo" što je projekt kojega djelomice svojim proračunskim sredstvima financira Hrvatska.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Lex AP HND osudio izjave Plenkovića "U svojoj bahatoj maniri kriminalizirao bi istraživačko novinarstvo i korumpirao medije" Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

Hrvatski je premijer podsjetio kako na tuzlanskom području živi oko 24.000 Hrvata pa za njih ovakvi projekti imaju veliko značenje.

"Očekujemo da centar bude mjesto okupljanja i njegovanja hrvatske kulture u Tuzlanskoj županiji", kazao je Plenković.

Čović je još jednom iskazao zahvalnost Plenkoviću i Hrvatskoj na potpori koju pružaju BiH u očuvanju njezine stabilnosti i nastojanjima da se pridruži euroatlantskim integracijama.

Hrvatskog premijera Čović je pozvao da nastavi s takvom politikom te da ne dopusti da ga u tome ometaju različite izjave koje mogu zvučati demotivirajuće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene