Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plin za cent

Plenković o plinskoj aferi i smjeni šefa HEP-a: "Nisam čuo da to šteti Vladi. Ne znam tko to kaže"

Premijer Andrej Plenković povodom Dana Istarske županije otputovao je u Istru, gdje je između ostalog odgovarao i na pitanja novinara.

Premijer Andrej Plenković u povodu Dana Istarske županije nazočio je svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije, gdje je održao prigodan govor.

Nakon toga je stao pred novinare te je upitan o tvrdnji svojih koalicijskih partnera Darija Hrebaka i Milorada Pupovca da je zbog afere plin za cent vrijeme za smjenu predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića.

"Sutra je sastanak vladajuće koalicije. To je u domeni Vlade", rekao je Plenković i dodao da ga Barbarić ne drži u šaci.

Osvrnuo se i na tvrdnje da afera šteti vladajućoj koaliciji. "Ne znam tko to kaže. Nisam to čuo", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Denis Buntić - 2 obiteljske veze Potvrđeno za Dnevnik Nove TV: Majka Denisa Buntića radi na sudu u Ljubuškom koji ga je pustio na slobodu

Odgovorio je i na pitanje boji li se da će zbog afere ostati bez koalicijskih partnera. "Ne. Ne znam tko vam to šalje. Tko god to radi, dosta je smiješan", zaključio je premijer.

Plenković je komentirao rezultate zamrzavanja cijena:

"Poruka je vrlo jasna: sve mjere koje smo poduzeli idu s ciljem da se smanje cijene u Hrvatskoj, da se našim građanima, pogotovo onim koji su najugroženiji, omogući bolji standard. Sve će to imati dva učinka: bolji standard i smanjenje stope inflacije."

Pročitajte i ovo Nesreća u Slatini Nema ozlijeđenih FOTO Policija otkrila detalje bizarne nesreće: Bio je pijan i nije bio sam u vozilu, a evo i kako je sletio na krov

Osvrnuo se također i na problem ilegalnih migracija.

"To moramo riješiti na vanjskoj granici Europske unije, na vanjskoj granici Schengena. To je za našu istočnomediteransku i zapadnobalkansku rutu, prije svega, granica između Grčke i Turske te granica između Bugarske i Turske. Isto tako, BiH i Srbija trebaju uskladiti viznu politiku s Europskom unijom. Ne može se doći u zračnu luku u Beograd ili Sarajevo pa se pretvoriti u ilegalnog migranta", istaknuo je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene