Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenkovićeva većina

Analiza Mislava Bage: "Bit će teško, bit će gusto, ali za proračun treba 76 ruku, za ostalo je potrebno čuvati kvorum"

Mislav Bago, Romina Knežić i Petar Pereža
Mislav Bago, Romina Knežić i Petar Pereža DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago, Romina Knežić i Petar Pereža Mislav Bago, Romina Knežić i Petar Pereža Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Tomo Medved Andrej Plenković i Tomo Medved Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago Galerija 1/4 >>
Andrej Plenković u četvrtak ide po mandat. Bit će drugi premijer nakon Ive Sanadera koji je ostvario dvije pobjede za redom. Plenkovićevu većinu komentirao je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Osim Plenkovićeve, još su se neke koalicije i vlade okupljale i sastavljale u restoranima, podsjetio je Bago, koji je otkrio i može li sa 76 ruku Plenkovićeva Vlada izdržati do kraja mandata. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

"Ivo Sanader je u istom restoranu sklapao drugu Vladu 2007. godine, kada je pobijedio Zorana Milanovića. I Milanović je sklapao Vladu kada je pobijedio s Kukuriku koalicijom. Postoje mnogi restorani u Zagrebu koji čuvaju mnoge tajne, kako su se rušile i sklapale Vlade. Ovaj restoran bio je omiljen i Mesiću, ali i Sanaderu. Možda je i početak nove priče za Plenkovića", kazao je Bago.

"Nisam još niti jednu Vladu, odnosno većinu vidio koja nije odradila barem tri i pol godine, osim Vlade Tihomira Oreškovića. Oni su sami sebe rušili. Nemam sumnje da će ovih 76 ruku biti tu. Plenković je jasno rekao da neće okolo šopingirati.Tko dođe još mora potvrditi da jasno podupire program Plenkovića. Bit će teško, bit će gusto, ali za proračun treba 76 ruku, za ostalo je potrebno čuvati kvorum. Važno je čuvati kvorum, ali većina zakona bi trebala proći", napomenuo je. 

Većinu Plenkoviću drže manjine i liberali. Bago otkriva gdje uočava buduće probleme i krize u vladi i saborskoj većini i što ako SDSS zahtijeva zakonsku zabranu pozdrava Za dom spremni?

"Tu je i rad nedjeljom, liberalna opcija je protiv restrikcija. Mislim da će Plenković biti vrlo pragmatičan. Pobačaj će biti dopušten. Plenković unutar koalicije nema bokove. Ako kod Ive Sanadera nije bilo sporno da Uzelac bude potpredsjednik Vlade, ne vidim zašto bi Milošević sada bio problem, zašto bi to bilo dovedeno u pitanje", kazao je Bago.  

Premijer ne želi otkriti kako će mu izgledati novi manji kabinet. Bago otkriva čemu ta tajnovitost oko novog kabineta.

"To su svi naši političari. Svi sve znamo, a pravimo se da nitko ništa ne zna. Mislim da je Plenković zarobljenik svoje priče o manjoj Vladi. Pobijedio je Plenković i sada treba namiriti svoje stranačke suistomišljenike", zaključno je rekao Bago. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene