Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladajuća većina

HDZ-ovi partneri zadovoljni sastankom, otkrili što Plenković očekuje od njih te o kojim temema su razgovarali

Andrej Plenković i Tomo Medved
Andrej Plenković i Tomo Medved DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković i Tomo Medved Andrej Plenković i Tomo Medved Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/2 >>
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković okupio je u jednom zagrebačkom restoranu partnere u budućoj Vladi. Oni su zadovoljni sastankom.

Uz Plenkovića i HDZ-ovce na ručku su bili predstavnici nacionalnih manjina, čelnik HSLS-a Dario Hrebak, predsjednik HNS-a Predrag Štromar i prvi čovjek Reformista Radimir Čačić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

N1 doznaje kako se razgovaralo o budućoj suradnji u Saboru, a Plenković je otvorio temu i svjetonazorskih pitanja kojima će se Vlada i saborska većina u idućem mandatu morati baviti.

Na stolu bi se tako trebao naći zakonski prijedlog o zabrani rada nedjeljom, a na čekanju je i Zakon o pobačaju.

Plenković očekuje posebno intenzivnu komunikaciju oko tih pitanja kako bi došli do rješenja kojima će svi biti zadovoljni budući da bi tu manjinski zastupnici kao i liberali mogli imati drukčije stavove od HDZ-a.

Plenković je budućim partnerima ponovio i da nema namjeru širiti vladajuću većinu, posebno ne na način na koji se to radilo u prošlom sazivu u kojem su zastupnici mijenjali klubove i stranke.

Od partnera je zatražio odgovornost i disciplinu kod glasanja u Saboru.

Govorilo se i o programu Vlade.

Što se tiče broja ministarstava koalicijski partneri kažu da se o broju i ustroju još uvijek razgovara i da će Plenković konačnu odluku donijeti do sutra ujutro, javlja N1. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene