Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Ivane Petrović

'Još uvijek je poželjan stegovni postupak nad Sandrom Petrović Jakovinom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije svega bih rekla da postoje dvije varijante poznate povijesne rečenice 'Ovo je mali korak za Hrvatsku, ali veliki za Zorana Milanovića ili ovo j veliki korak za Hrvatsku, a mali za Zorana Milanovića'.

U svakom slučaju dobro je što je premijer prekinuo ovu barijeru, osobito je dobro to što je potvrdio legitimitet predsjedničkih izbora, nakon što je prije dva dana plasirana vijest, rekla bih pomalo bez pameti.

Pročitajte i ovo Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića Žestoke kritike Zajednica žena HDZ-a osudila Milanovićeve izjave: "Seksizam i omalovažavanje okosnica su njegova djelovanja" Ivana Petrović - 3 "politički piroman" Ivana Petrović žestoko odgovorila Zoranu Milanoviću: "U demokraciji on nije Jupiter"

Prema tome, još uvijek smatram da je poželjno da etičko tijelo SDP-a provede jedan stegovni postupak nad gospođom Jakovinom, ne zato da bi je kaznilo, nego zato da raščiste od kud joj je, ili od koga joj je, uopće palo na pamet plasirati jednu tako bombastičnu, a neutemeljenu vijest, koja je u Hrvatskoj jučer stvorila jednu veliku atmosferu gorčine i stvorila je gotovo atmosferu sa ruba puča.

VIDEO Grabar Kitarović odgovorila na dobrodošlicu premijera!

Kada je u pitanju rezidencija u Visokoj ulici, smatram je jednom populističkom tezom iz kampanje, ali bi u svakom slučaju podsjetila da predsjednica ima, prema članku 102. Ustava, pravo inicirati zajedničku sjednicu skupa s Vladom i ima pravo na njoj sudjelovati. S obzirom da je glavni polog Ustava narod bilo bi poželjno da premijer prihvati tu njezinu inicijativu, kao što bi bilo poželjno da ona prihvati poziv premijera Milanovića da dođe četvrtkom u Vladu, u situacijama kada je to potrebno ili u situacijama kada je to najpotrebnije, a najpotrebnije je gotovo svaki dan. To bi bilo fer, jer predsjednica nije premijer, a premijer nije predsjednica, a centar političkog odlučivanja u Hrvatskoj, prema Ustavu je Sabor.

Ono što građani prije svega očekuju jest jedna pristojna kohabitacija u dobroj vjeri, jer evo samo danas gledamo u Hrvatskoj je 325.000 nezaposlenih, BDP pada već 12. kvartal i dalje da ne nabrajamo, a li to su parametri koji nas novinare obvezuju da pratimo implemetaciju demokratskih standarda, a odnos Markova trga i Pantovčaka u svakom slučaju to je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene