Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osude na napad na Janicu Kostelić pristižu i danas. Hajduk je osudio nasilje i poručio da s državnom tajnicom za sport ima sjajnu suradnju. Oporba je organizirala performanse, a policija i sudstvo trpe kritike dijela javnosti.


Zbog članka 6. prekršajnog zakona - prošle godine privedeno je 997 osoba. Samo ove godine zbog istih prijestupa privedeno je njih 409.

Vezani članci Poznate zvijezde na teniskom spektaklu u lipnju 2005. - 6 Pogledajte kako su skijašice Janica Kostelić i Nika Fleiss izgledale prije 15 godina, koja se više promijenila? Janica Kostelić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Janica Kostelić razriješena dužnosti državne tajnice za šport

Dok se slučaj Janice Kostelić počeo banalizirati, udruge se zgražaju.

"Ta situacija je neprihvatljiva, da se nekoga na takav način vrijeđa, seksistički omalovažava, a da istovremeno u društvu se nalaze ljudi, koji tumače da je to prihvatljivo možda u određenim okolnostima. To je neprihvatljivo u bilo kakvim okolnostima", smatra Željka Markić iz udruge U ime obitelji.

"Ono naravno što se onda kod nas dagađa da se sad izvlače i da se vraćamo u prošlost, što sam u početku i ja učinila dakle nikadfa se do sad nije ovako promptno reagiralo. Ali umjesto da se sad prepucavamo, ajmo od danas pa zauvijek da se na isti način reagira u slučajevima kad se ne radi o slavnoj sportašici nego o žrtvama obiteljskoj nasilji, bilo kome", poručuje Sanja Sarnavka iz udruge B.a.b.e.

Dnevnik Nove TV napravio je i analizu svega što je Janica Kostelić dosad učinila na svojoj funkciji.

- proračun za sport povećan je za 50 milijuna kuna, čime je krovnim organizacijama povećan za 22 milijuna

- donesen je Pravilnik o priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija u području sporta

- dano je mišljenje na sporne članke 46. i 47. Zakona o sportu nakon kojeg je sportska inspekcija krenula na teren i u tijeku je usklađivanje sa Zakonom o sportu nacionalnog te županijskih nogometnih saveza od kojih su se neki već i uskladili, a među kojima i HNS koji je promijenio Statut radi usklađivanja

- proveden je natječaj te će se do kraja lipnja donijeti odluka o raspodjeli sredstava za sufinanciranje programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti za što je u proračunu osigurano 1,4 milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju