Mara Tomašević i Alojz Tomašević (Foto: Pixsell)
Mara Tomašević i Alojz Tomašević (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Suđenje požeško – slavonskom županu Alojziju Tomaševiću za obiteljsko nasilje počinje 22. listopada na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


Požeški sud sam je zatražio izuzeće zbog ranijih izjava supruge župana Mare Tomašević u kojima je izražavala sumnju u požeške suce, odnosno tvrdila da ih Alojz Tomašević kontrolira.

Vezani članci Ivan Malenica, HDZ-ov ministar pravosuđa i uprave Ministar Malenica ekskluzivno za Dnevnik Nove TV najavio izmjene zakona, pravomoćno osuđeni obiteljski nasilnici neće se moći kandidirati na izborima Suđenje Alojzu Tomaševiću (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Nastavljeno suđenje Alojzu Tomaševiću, javnost isključena iz rasprave zbog svjedočenja članova obitelji

Iako odbacuju takve ocjene, odlučili su da je bolje slučaj dati nekom drugom sudu. 4. travnja predmet je zaprimljen na Sudu u Slavonskom Brodu te je dodijeljen sucu Slavenu Vidmaru koji je odredio početak rasprave za 22. listopada u 8 sati.

Podsjetimo, Općinski sud u Požegi krajem siječnja potvrdio je optužnicu protiv župana požeško-slavonskog Alojza Tomaševića kojeg se tereti za obiteljsko nasilje nad suprugom, za što je propisana zatvorska kazna u trajanju do 5 godina.

Županova supruga Mara Tomašević sredinom siječnja iznenada je povukla sve optužbe protiv supruga, a nije navela razloge za to. Međutim, kako je objašnjeno, postupak ide dalje jer se radi o kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.
Mara Tomašević sama je odlučila izaći u javnost i reći što proživljava, no prije toga o svemu je obavijestila i HDZ, čiji je Tomašević bio član.

U međuvremenu je isključen iz stranke, ali je odbio dati ostavku na mjesto župana.