Obavijesti Video Pretražite Navigacija
po službenoj dužnosti

Županu Alojzu Tomaševiću uskoro počinje suđenje za obiteljsko nasilje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje požeško – slavonskom županu Alojziju Tomaševiću za obiteljsko nasilje počinje 22. listopada na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Požeški sud sam je zatražio izuzeće zbog ranijih izjava supruge župana Mare Tomašević u kojima je izražavala sumnju u požeške suce, odnosno tvrdila da ih Alojz Tomašević kontrolira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prijavila ga za obiteljsko nasilje Supruga župana Tomaševića na vijest da mu ističe zabrana prilaska: "Svejedno mi je, ne bojim se smrti" Slika nije dostupna NE SMIJE JOJ SE PRIBLIŽITI "Počeo me daviti, gurnuo na radijator...": Zastrašujuća ispovijest supruge HDZ-ova župana

Iako odbacuju takve ocjene, odlučili su da je bolje slučaj dati nekom drugom sudu. 4. travnja predmet je zaprimljen na Sudu u Slavonskom Brodu te je dodijeljen sucu Slavenu Vidmaru koji je odredio početak rasprave za 22. listopada u 8 sati.

Podsjetimo, Općinski sud u Požegi krajem siječnja potvrdio je optužnicu protiv župana požeško-slavonskog Alojza Tomaševića kojeg se tereti za obiteljsko nasilje nad suprugom, za što je propisana zatvorska kazna u trajanju do 5 godina.

Županova supruga Mara Tomašević sredinom siječnja iznenada je povukla sve optužbe protiv supruga, a nije navela razloge za to. Međutim, kako je objašnjeno, postupak ide dalje jer se radi o kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.
Mara Tomašević sama je odlučila izaći u javnost i reći što proživljava, no prije toga o svemu je obavijestila i HDZ, čiji je Tomašević bio član.

U međuvremenu je isključen iz stranke, ali je odbio dati ostavku na mjesto župana.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene