Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je održana u Slavonskom Brodu uz premijera Plenkovića i pola Vlade, sudjelovalo je i pet slavonskih župana, a među njima i požeško-slavonski Alojz Tomašević iz HDZ-a, optužen za obiteljsko nasilje.

Galerija +0 Premijer Plenković i župan Tomašević (Foto: Vlada, Twitter)

Alojz Tomašević, HDZ-ov župan optužen za obiteljsko nasilje nad suprugom, sudjelovao je u utorak na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojim predsjedava premijer Andrej Plenković.

Vezani članci Zoran Milanović - 3 ''Zekanović, zeko, mrkva, šargarepa'': Milanović govorio o NATO-u, a onda ga je krenulo… Zoran Milanović Milanović rafalno: "Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju 'neovisnost'"

Vlada je na svojem Twitter profilu objavila fotografiju sa sastanka na kojoj se vidi kako župan Tomašević sjedi prekoputa premijera. Premijer Plenković nakon sjednice Savjeta, odgovarajući na novinarsko pitanje rekao je da se "ne može diskriminirati niti župana niti županiju dok je legalno izabran i na dužnosti". Podsjetimo, kada se saznalo za slučaj Tomašević, HDZ je raspustio tamošnji ogranak stranke, a Plenković je pozvao župana, kojeg se ne može smijeniti s obzirom na postojeći pravni okvir, da sam podnese ostavku. 

Alojz Tomašević je pak odlučio da ostavku podnositi neće te da namjerava mandat odraditi do kraja jer se ne smatra krivim za obiteljsko nasilje.

Protiv Alojza Tomaševića je početkom listopada podnesena kaznena prijava, a za dugogodišnje obiteljsko nasilje prijavila ga je supruga Mara. Ona je tvrdila da je u dva navrata o nasilnom suprugu pisala i premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću upozoravajući ga da osoba poput njezinog supruga ne može biti župan. Plenković je rekao da se potkrala pogreška i da te informacije nisu došle do njega.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju