Obavijesti Video Pretražite Navigacija
primao mito

USKOK i policija objavili detalje akcije, oglasila se i Porezna o novoj aferi

U tijeku je akcija policije i USKOK-a u Zagrebu zbog primanja i davanja mita, a prema neslužbenim informacijama među privedenima je i visokorangirana osoba iz Porezne uiprave Ministarstva financija.

Od jutra traje akcija policije i USKOK-a na zagrebačkom području koja je usmjerena na suzbijanje korupcije. 

Na meti su, prema neslužbenim informacijama, najmanje dvije osobe zbog sumnje u davanje i primanje mita. Prema neslužbenim informacijama koje je objavio Jutarnji list, među njima je i voditelj službe u Poreznoj upravi, vrlo visoko rangirana osoba u toj instituciji.

Pročitajte i ovo Miljenko Gočin, Sindikat hrvatskog vozača Trojica u istražnom zatvoru Afera s prodajom svjedodžbi za profesionalne vozače: "Ovo je doista loše i za Republiku Hrvatsku i za sve nas, a posebno za cestovni prijevoz"

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Tri ključne stvari Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić o Filipoviću i aferi plin: "Tek treba ispitati tko je sve dio te priče"

Navodno je jedan Zagrepčanin nazvao voditelja službe u Poreznoj upravi s molbom da se ne blokira račun tvrtke i za to mu predao nekoliko tisuća eura, što je on i pokušao učiniti preko kolege iz područnog ureda. 

Cijelu akciju vodi PU bjelovarsko-bilogorska, a u tijeku su pretresi osumnjičenih u ovom slučaju.

Milko Križanović, odvjetnik voditelja službe iz Porezne uprave, potvrdio je novinarima da policija pretražuje stan njegovog klijenta te da je i on u njemu.

"Vjerojatno će biti i pretraga mobitela, kompjutora...", rekao je odvjetnik.

Prema upućenim izvorima - dvojac je raskrinkan unutar šire akcije. Pali su na mjerama praćenja i "bubi" u jednoj drugoj istrazi. Porazno za poreznika, kaže za Dnevnik Nove TV ministar pravosuđa.

"Nije zgodno da Porezna uprava - tijelo koje je nadležno za niz aktivnosti, da se dogodi kazneno djelo. pogotovo iz sfere poreznih djela, pogotovo brisanja iz blokada", rekao je Ivan Malenica.
 

USKOK se oglasio o akciji

O cijeloj akciji oglasio se i USKOK oko 10:45 kratkim priopćenjem.

"U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PU bjelovarsko-bilogorska u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se u odnosu na osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost", objavio je USKOK.

Plenković: "Primanje mita je neprihvatljivo"

Premijer Andrej Plenković tvrdi da ne zna ništa o akciji policije i USKOK-a. "To su stvari o kojima nemamo saznanja. Bilo kakvo primanje mita ili koruptivne aktivnosti su neprihvatljive", rekao je predsjednik HDZ-a i Vlade te dodao da nema dojam "da je to netko jako visoko rangiran".

Porezna uprava: "Surađivat ćemo"

Porezna uprava o cijelom se slučaju oglasila priopćenjem.

"Porezna uprava ističe da primanje mita ili bilo koje drugo slično ponašanje predstavlja skandalozno i sramotno ponašanje, za koje ne može biti nikakvog opravdanja i prema kojem Porezna uprava ima nultu toleranciju.

Takvo ponašanje pojedinca nanosi nenadoknadivu štetu cijeloj Poreznoj upravi i svim službenicima koji savjesno i časno obavljaju svoje dužnosti. Stoga će Porezna uprava surađivati sa svim institucijama, kako bi se utvrdile sve potrebne činjenice te kako bi se nedvojbeno utvrdilo o kojim se radnjama radi", stoji u priopćenju Porezne uprave. ​

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene