Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petnaestak gostiju hotela Tirena na Babinu Kuku zarazilo se jedući kremaste kolače u slastičarnici hotelskog kompleksa Babin Kuk, a nalazi Zavoda za javno zdravstvo su u tri slučaja potvrdili salmonelu, dok se u ostalima radi o gastroenterokolitisu.


Svi pacijenti ambulantno su izliječeni, a u bolnici je zadržana jedna pacijentica - britanska turistica Honor Hewitson, koja sa suprugom Haryem iz New Castlea boravi u hotelu Tirena. 

Vezani članci Droga zaplijenjena u luci Ploče Policija objavila snimku akcije u Pločama: Među voćem našli 575 kilograma kokaina, bio je namijenjen stranom tržištu Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune

Dr. Mato Lakić iz Epidemiološke službe Županijskog zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije rekao je da su simptomi povraćanje, želučani grčevi i visoka temperatura najprije upućivali na virozu, ali su nalazi pokazali da je riječ o gastroenterokolitisu, dok je salmonela potvrđena u tri slučaja. 

Prvi simptomi primijećeni su prošli vikend, zaraza je kulminirala početkom ovoga tjedna, a sad pokazuje naznake posustajanja, rekao je dr. Mato Lakić. 

Slastičarnica na Babinu Kuku već tri dana ne radi i pod nadzorom je sanitarne inspekcije. 

Po riječima glasnogovorice hotela Dubrovnik-Babin Kuk Jelke Tepšić, na temelju laboratorijskih nalaza kod jedne gošće utvrđena je salmonela, a liječnik hotela Tirena dr. Niko Visković kazao je kako su ostali gosti bili zaraženi enterovirusom prisutnim na dubrovačkom području.