Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Županjski kombajni na bugarskom tržištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz tvornice Same Deutz-Fahr Žetelice u Županji danas su za Luku Vukovar krenula prva četiri kombajna namijenjena bugarskom tržištu, a tijekom sutrašnjega dana na brod za Bugarsku bit će ukrcano još pet županjskih kombajna.

"To je prvi veći kontigent koji preko Luke Vukovar izvozimo za Bugarsku, a u tu zemlju u iduća dva tjedna bit će plasirano ukupno 32 kombajna", potvrdio je Hini Emil Milivojević, regionalni direktor prodaje tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Vlak naletio na kombajn: Jedna osoba prevezena u bolnicu Suhe fontane u Županji - 1 Neobična polemika Već dvije godine u Županji fontane zjape prazne, a razlog je uistinu neobičan

U 2008. godini Same Deutz-Fahr-Žetelice iz Županje planira proizvesti 260 kombajna od kojih je samo devet namijenjeno domaćem tržištu, a ostalo se izvozi.

Prosječna vrijednost županjskoga kombajna iznosi oko 130.000 eura, rekao je Milivojević, čime se planirani ukupni godišnji izvoz penje na 32 milijuna eura.

U 2009. godini planirana se proizvesti 350 kombajna.

Grupacija Same Deutz-Fahr kupila je 2005. godine županjsku tvornicu kombajna "Đuro Đaković" i broj zaposlenih s prvotnih 178 podigla na 225.

Tijekom 2005. godine udio hrvatskih kooperanata u proizvedenom kombajnu iznosio je 20 posto, a do ove godine taj se udio povećao na 35 posto s tendencijom rasta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene