Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To se neće moći provesti'

Šef obrtničke komore iznenađen izmjenama Zakona o PDV-u: Ovo je apsurdno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na najavu ministra Marasa da će tražiti popravak zakona Dragutun Ranogajec kaže da je prijedlog izmjena apsurdan i da mu je čudno kako ministri između sebe ne komuniciraju.

'Nas obrtnike je iznenadilo to što smo čuli da se dogodilo na sjednici Vlade. Mi dosad nismo imali takvih najava i ovo je za nas jedna velika novost koja će donijeti puno problema', prvi je komentar predsjednika Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutina Ranogajca na jučer najavljene izmjene Zakona o PDV-u, prema kojima bi se s početkom sljedeće godine obrtnicima PDV obračunavao po fakturiranoj, a ne više po naplaćenoj realizaciji.

Pročitajte i ovo Velika akcija EPPO-a Složeni kriminalni ekosustav Velika akcija EPPO-a, palo 14 osoba! Uhićenja i u Hrvatskoj zbog porezne prijevare teške 195 milijuna eura Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu"

>> Maras kontra Linića: Predložit ću da se prijedlog zakona o PDV-u popravi

Premda je nekoliko sati ranije i sam podržavao prijedlog zakona te za njega na sjednici Vlade digao ruku, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras jučer je na Twitteru najavio da će tražiti da se prijedlog 'popravi tako da [obrtnici] PDV i dalje plaćaju po naplati'.

'Resorni je ministar reagirao nakon što je HOK uputio jedan dopis medijima i ja sam mu na tome zahvalan, ali smatram da Ministarstvo mora reagirati i ranije i da moramo biti više u dogovoru oko takvih stvari, jer to su veoma bitne stvari za opstojnost hrvatskih obrtnika', istaknuo je predsjednik HOK-a Ranogajec u izjavi za Novu TV, izražavajući čuđenje što, kako kaže, ministri između sebe ne komuniciraju.

'Još mi je čudnije da se ne kontaktira struka, da se ne kontaktira obrtnička komora čijih se članova upravo ovaj prijedlog i tiče. Znači, mi plaćamo PDV prema naplaćenoj realizaciji i u trenutku samog prelaska imat ćemo strašno velikih problema', dodao je.

Na kraju je napomenuo da je sve što se događa s ovim prijedlogom izmjene apsurdno. 'To se neće moći provesti i vjerujem da će Vlada to shvatiti', rekao nam je Ranogajec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene