Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon reakcije obrtnika

Maras kontra Linića: Predložit ću da se prijedlog zakona o PDV-u popravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrtnici su nezadovoljni Linićevom najavom da će im se PDV obračunavati po fakturiranoj realizaciji. Ministar Maras priskočio im je u pomoć.

Vlada je danas raspravljala o prijedlogu novog Zakona o PDV-u. Obrazložio ga je ministar financija Slavko Linić, koji je kao novost najavio povremene obveznike ovog poreza.

Pročitajte i ovo Veći broj obrtnika - 1 Svjetla budućnost Priča o tri generacije obrtnika: ''Biti mlada obrtnica je zanimljivo i uzbudljivo'' Slika nije dostupna Postolari i drugi obrtnici Ministar Marić najavio kontrole novim obveznicima fiskalizacije: "Nećemo ići đonom na ljude"

>> Do ljeta moguće smanjenje PDV-a na neke prehrambene proizvode

Po novom prijedlogu bi se, između ostalog, s početkom sljedeće godine obrtnicima PDV obračunavao po fakturiranoj, a ne više po naplaćenoj realizaciji.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je na svojem Twitter profilu, nakon sjednice Vlade, izrazio drugačiji stav. Na pomolu je možda nova razmirica među ministrima Vlade.

'Puno obrtnika me zove pa ovim putem poručujem da ću predložiti da se prijedlog zakona o PDV-u popravi tako da PDV i dalje plaćaju po naplati', poručio je putem Twittera ministar Maras.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene