Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predstavljen projekt 'Web stečajevi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi je danas predstavljen projekt 'Visoki trgovački sud RH - web stečajevi', koji bi trebao osigurati punu transparentnost stečajnih postupaka, a potencijalnim kupcima u Hrvatskoj i inozemstvu omogućiti jednostavan pristup podacima o stečajnoj imovini koja se prodaje.

Riječ je o specijaliziranoj dvojezičnoj (hrvatski i engleski)
internetskoj stranici, koja prati stečajne postupke koji se vode pred svim trgovačkim sudovima u zemlji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Ilustracija Ljudska prava Ne moraju biti pravnici, ali trebaju pomoć: Može se dogoditi svakome i nitko nije spreman

Stranica, među ostalim, nudi pregled stečajnih propisa, podatke o stečajnim sucima i upraviteljima, te fotografije, zemljišne izvatke i procjenu imovine koja se prodaje u stečajnim postupcima.

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin ocijenila je da je riječ o još jednom koraku u reformi pravosuđa i prevenciji korupcije, kroz stvaranje učinkovitije i transparentnije javne uprave.

Naglasila je da je projekt nastao u suradnji Ministarstva i nevladine udruge Sudačka mreža, te da nije opteretio državni proračun, budući da su troškovi u cijelosti pokriveni inozemnim donacijama.

Predsjednik Visokoga trgovačkog suda RH Srđan Šimac naglasio je da je riječ o 'u svijetu jedinstvenom projektu, koji je u potpunosti osmislila i provela domaća pamet'.

Šimac očekuje da će predstavljena stranica olakšati prodaju stečajne imovine, za koju će se, drži, ubuduće javljati više potencijalnih kupaca nego do sada.

Idejni tvorac projekta je sudac Visokog trgovačkog suda Mario
Vukelić, a tehnički ga je provela Sudačka mreža.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene