Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oni koji su digli kredite u švicarskim francima sada se hvataju za glavu. Ta je valuta u posljednjih mjesec dana znatno ojačala. Jednostavno rečeno - već iduća rata kredita koja stiže na naplatu bit će veća!


Nekad isplativi i povoljni krediti u švicarskim francima postali su sušta suprotnost. Neke banke zbog toga su još prije godinu dana franak povukle iz ponude. Njegova vrijednost samo je u ovom mjesecu zabilježila rast od 12 posto. A time i mnogima zadala glavobolje.

Vezani članci Goran Aleksić Aleksić iz Udruge Franak: "Vidjet ćemo možemo li prijaviti Vladu za lažno svjedočenje" Slika nije dostupna Od siječnja manje rate za stambene kredite u 'švicarcima'

Ipak, rate sjedaju bez pitanja. Ovaj put, ovisno o tom kad je kredit u švicarskim francima podignut i po kojem tečaju, sigurno za nekoliko stotina kuna više. A sa tom valutom, stručnjaci procjenjuju, neće biti bolje ni u danima koji dolaze. Dužnicima ostaje mogućnost konverzije franaka u druge valute. No, i to se naplaćuje. Oko jedan posto od vrijednosti kredita.

No građani čini se još nisu previše zabrinuti. Dok nove, veće rate ne sjednu na plaću. A tada će vjerojatno poželjeti bezbrižnost kakvu su nekad imali.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju