Nada postoji i za korisnike kredita u drugim valutama. Naime, Udruga Franak već priprema novu kolektivnu tužbu. Imaju 50 svjedoka.


Građani koji su podignuli stambeni kredit u švicarskim francima od siječnja bi trebali plaćati manje rate kredita. Nada postoji i za korisnike kredita u drugim valutama. Naime, iz udruge Franak poručuju kako imaju kvalitetne svjedoke za nove kolektivne tužbe oko nezakonitih kredita.

Udruga Franak priprema novu KOLEKTIVNU TUŽBU

Vezani članci Slika nije dostupna ŠUMA PROBLEMA ČEKA I NOVOG MINISTRA 'Ne znam tko je u cijelom sustavu lud, tko zbunjen, a tko normalan' Slika nije dostupna Dogovor s bankama na pomolu: 'Moramo maknuti ovu nepravdu'

"Jedini pomak su ustvari ove smanjene kamate na stambene kredite s valutnom klauzulom franak u materijalnom smislu. Dakle, ovo je prvi pomak u smislu olakšanja položaja dužnika", tvrdi Goran Aleksić iz Udruge Franak čija presuda još nije pravomoćna. Pripremaju novu kolektivnu tužbu.

"Javilo nam se već dosta ljudi. A mogu reći da do sada već imamo 50 vrlo kvalitetnih svjedoka ako krenemo u kolektivnu tužbu. Vrlo kvalitetnih, koji imaju sve uvjete da podignu tužbu", objašnjava Aleksić.

Svi dužnici kredita kojima se kamatna stopa povećavala, a nisu ugovoreni podaci i detalji, imaju pravo na obeštećenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju