Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenovan kandidat za nasljednika

Osobni razlozi: Nakon gotovo 20 godina Božo Prka odlazi s čela PBZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vrlo intenzivnog i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a odluku o odlasku iz Banke donio sam isključivo motiviran osobnim razlozima, poručio je Božo Prka.

Nakon gotovo 20 godina na čelu Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), Božo Prka će, na osobni zahtjev, otići iz PBZ-a nakon što mu u veljači 2018. godine istekne tekući mandat, a kandidat za njegova nasljednika je Dinko Lucić, objavljeno je u petak iz PBZ-a.

Pročitajte i ovo INA - 2 na telefonskoj sjednici Vlada objavila koga predlaže za trećeg člana Uprave Ine Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Najavio promjenu u upravljanju Ministar Filipović ekskluzivno u Dnevniku Nove TV otkriva što će biti s hrvatskim članovima Uprave Ine: "Srijeda je dan kad će biti donesene odluke"

Piropćenje PBZ-a prenosimo u cijelosti:

Intesa Sanpaolo objavljuje da je dugogodišnji predsjednik Uprave Božo Prka donio odluku o odlasku iz Privredne banke Zagreb d. d. iz osobnih razloga, nakon isteka tekućeg mandata 10. veljače 2018.

Nadzorni odbor prihvatio je njegovu odluku i zahvaljuje g. Prki na dugogodišnjem uspješnom rukovođenju i osobnom doprinosu rastu i razvoju Banke i cijele PBZ Grupe.
Sukladno navedenom, Nadzorni odbor imenovao je Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave, što podliježe ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke. Dinko Lucić dugogodišnji je član Uprave PBZ-a koji je također bio i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj.

Božo Prka na mjesto predsjednika Uprave PBZ-a došao je početkom 1998. godine.
Ignacio Jaquotot, direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo, rekao je: "Za vrijeme dvadesetogodišnjeg rukovođenja od strane g. Prke, Banka je privatizirana i u potpunosti preoblikovana u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja. Još jednom, želim osobno zahvaliti g. Prki za njegov vrijedan doprinos tijekom godina i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti."

PBZ i dalje ostaje na čelu hrvatske bankarske scene. Visoko je likvidna i kapitalizirana banka s bazom od preko 1,6 milijuna klijenata. PBZ je danas centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u Intesa Sanpaolo Grupi, a nedavno je postao i regionalni hub, preuzimanjem banaka supsidijara u Bosni i Hercegovini i Sloveniji u sklopu vlasničkog restrukturiranja unutar Grupe."

Božo Prka izjavio je: "Nakon vrlo intenzivnog i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a odluku o odlasku iz Banke donio sam isključivo motiviran osobnim razlozima sa željom da se ubuduće više posvetim privatnom životu i svojoj obitelji, a ne s namjerom preuzimanja neke druge dužnosti., stoji u priopćenju. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene