Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Radi se isključivo o poslovnoj odluci'

Fondovi prvi put javno o dionicama Ine: Nije bilo dogovora s Vladom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirovinski fondovi prvi su put javno progovorili o kupovini dionica Ine.

'I prije smo ulagali u Inu, ovo je samo nastavak suradnje. Radi se isključivo o poslovnoj odluci, nije bilo nikakvog dogovora s Vladom', poručili su predstavnici Udruženih mirovinskih fondova na predstavljanju ovogodišnjih rezultata rada.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

Dinko Novoselac iz AZ Mirovinskog fonda objasnio je kako su fondovi tijekom cijele godine, neki više neki manje, te dodao kako u tome nema ničega novog. 'Mi smo od prije dionicu Ine prepoznali kao interesantnu investicijsku priliku i kako je tržište dozvoljavalo, mi smo kupovali. Što ćemo raditi dalje, ne znam, no uvijek radimo isključivo u interesu naših članova vodeći se vlastitom procjenom oportunitetnosti ulaganja', rekao je.

'Kupujemo tijekom cijele godine'

Na upit nije li čudno da je velika kupovina počela nakon što je MOL dao ponudu, Novoselac je odbacio takve navode. 'Mi cijelo vrijeme kupujemo. Promet dionica Ine na Zagrebačkoj burzi cijele je godine bio manji nego što je to bio prvi utorak nakon što se tržište otvorilo', rekao je.

Istakao je kako nema dogovora Vlade i Mirovinskih fondova. 'Ne postoji zajedničko djelovanje Vlade i Mirovinskih fondova u smislu Zakon o preuzimanju, ili Zakon o zaštiti tržišnog natjecanja ili dogovora. Jedini je motiv naša procjena da se radi o dobrom ulaganju', rekao je Novoselac.

>> Za dionicu Ine 'mirovinci' nude još više nego MOL!

>> MOL: Otkup dionica Ine je neprijateljski i prikriven!

Podsjetimo, mirovinski fondovi dali su kontra ponudu MOL-u koji je nedavno ponudio otkup dionica od malih dioničara Ine. Fondovi su za otkup dionice Ine ponudili 2830 kuna, što je 30 kuna više od ponude MOL-a. Njihova ponuda oživjela je zagrebačku burzu, zatrpala je brokere s poslom i učinila dionice Ine najprodavanijim.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene