Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u petak

Mljekari prijete, otkupljivači tvrde da imaju nerealne zahtjeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na inzistiranje ministra poljoprivrede Petra Čobankovića mljekari su pristali u petak još jednom sjesti za pregovarački stol s otkupljivačima i pokušati dogovoriti otkupnu cijenu mlijeka.

Otkupljivači već sada kažu kako neće moći ispuniti zahtjev za povećanjem cijene na gotovo tri kune za litru. Ako se to ne dogodi, mljekari najavljuju prosvjede.

Pročitajte i ovo Mljekari traže niže poreze - 2 Skuplji proizvodi Cijene rastu, a domaća proizvodnja iz godine u godinu - pada: "Krave smo lani prodali u Hercegovinu" Ilustracija ZAŠTITA MALIH PROIZVOĐAČA Poskupljuje namirnica koju većina koristi: "Najjeftinija voda skuplja je od našeg proizvoda"

>> Mljekari prijete prosvjedom i prestankom isporuke mlijeka

'Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka sprema se za te obustave i na inzistiranje samog ministra Petra Čobankovića da se sastanak održi u petak. Pričekat ćemo taj petak da vidimo što će biti dogovoreno', rekao je Igor Rešetar, Predsjednik HSUPM-a.

'Uvažavajući sve probleme u kojima se nalaze i proizvođači mlijeka, ovo što su uputili proizvođači mlijeka, nažalost nije moguće udovoljiti', poručio je Branko Bobetić, Direktor Croatiastočara.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene