Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na inzistiranje ministra poljoprivrede Petra Čobankovića mljekari su pristali u petak još jednom sjesti za pregovarački stol s otkupljivačima i pokušati dogovoriti otkupnu cijenu mlijeka.


Otkupljivači već sada kažu kako neće moći ispuniti zahtjev za povećanjem cijene na gotovo tri kune za litru. Ako se to ne dogodi, mljekari najavljuju prosvjede.

>> Mljekari prijete prosvjedom i prestankom isporuke mlijeka

Vezani članci Veliki dugovi veledrogerijama - 1 Dogovorena uplata od 500 milijuna kuna veledrogerijama: "Do jeseni ćemo imati lijekove koje sad nemamo" Sastanci u Bruxellesu - 3 Čelnici zemalja EU-a ne skrivaju oduševljenje postignutim dogovorom: "Ovo je povijesno postignuće", "Novac treba mudro potrošiti"

'Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka sprema se za te obustave i na inzistiranje samog ministra Petra Čobankovića da se sastanak održi u petak. Pričekat ćemo taj petak da vidimo što će biti dogovoreno', rekao je Igor Rešetar, Predsjednik HSUPM-a.

'Uvažavajući sve probleme u kojima se nalaze i proizvođači mlijeka, ovo što su uputili proizvođači mlijeka, nažalost nije moguće udovoljiti', poručio je Branko Bobetić, Direktor Croatiastočara.