Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pomoć zagrebačkim umirovljenicima za ožujak te uskrsnica od 100 kuna počet će se isplaćivati putem Hrvatske pošte u ponedjeljak, 17. ožujka, izvijestio je danas Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.


Umirovljenici koji nisu primili pomoć na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 31. ožujka. Nakon toga roka nema isplate unazad za navedeni mjesec.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) Za uskrsnice sisačkim umirovljenicima i nezaposlenima 2,4 milijuna kuna Starija osoba/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) "To je sramota države, a ne nas": Alarmantni podaci ukazuju na eskalaciju problema koji je i dosad bio velik

Pravo na novčanu pomoć od siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, hrvatski državljani s prebivalištem u Zagrebu, kojima je mjesečna mirovina ili mirovina i ukupan prihod jednak ili manji od 1.500 kuna.

Umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupan prihod jednak ili manji od 900 kuna ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, umirovljenici s 900 do 1.200 kuna na 300 kuna, a s 1.200 do 1.500 kuna na 200 kuna.

Za dodatne obavijesti građani se mogu javiti na adresu Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, Nova cesta 1.