Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I Afganistan ima punionicu Coca Cole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kabulu, glavnom gradu Afganistana otvorena je punionica Coca-Cole. Tvornicu je otvorio predsjednik Afganistana Hamid Karzai.

Pogon će osigurati više stotina radnih mjesta i smatra se jednom od najvećih stranih investicija u afganistansku privredu u posljednjih pet godina, od kako su s vlasti zbačeni talibani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVILI SASTAV DIJELA BUDUĆE VLADE Vođa talibana traži od nove vlade da primijeni šerijatski zakon, nove žrtve na prosvjedu protiv režima Slika nije dostupna ŠTO AFGANISTANU DONOSI BUDUĆNOST? Nema miru u Kabulu: Otvara se zračna luka, žene prosvjeduju, a u slavljeničkoj pucnjavi stradali su civili

Tvornica je koštala 25 milijuna dolara, proizvodit će jedino bezalkoholna pića, a gradnju je financirao izvjesni Habib Gulzar, jedan od najbogatijih Afganistanaca.

Govoreći na otvorenju, predsjednik Karzai je izrazio nadu da će strane investicije postati pokretna snaga u obnovi njegove zemlje koja u ovom trenutku potpuno ovisi o humanitarnoj i drugoj pomoći iz inozemstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene