Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 10 posto

Ministarstvo: U prvih 5 mjeseci porast prihoda u turizmu za 11,4 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prvih pet mjeseci 2013. godine su iznosili 6,79 milijardi kuna.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prihod od 6.79 milijardi kuna od turističkih djelatnosti predstavlja rast od 11,4 posto, javlja Ministarstvo turizma.

>> Korčulani prosvjedovali: 'Najnaseljeniji smo otok, a najslabije povezani'

Pročitajte i ovo Hrvatska na sajmu - 1 svečano otvorenje Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu u Zurichu: "Pokušati ćemo ih uvjeriti da je Hrvatska još bliža nego što je bila" Britanski par na ljetovanju na Kreti uzbuna na otoku Muž i žena bježali iz restorana bez plaćanja računa? Njihovo objašnjenje je sve: "Nije bilo dovoljno pečeno"

Također, prihodi u turističkim djelatnostima rasli su i u svibnju, i to 14 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec.

Gledajući po kategorijama, ukupno su pravne i fizičke osobe u prvih pet mjeseci ostvarile 2,43 milijarde prihoda (+5,4 posto) u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima, 1,41 milijardi kuna (+5,5 posto) u djelatnosti putničkih agencija, 1,35 milijardi kuna (+26,3 posto) u djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane te 1,24 milijarde kuna (+22 posto) u djelatnosti pripreme i usluživanja pića. (Agencija: VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene