Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokirali pristanak katamarana

Korčulani prosvjedovali: 'Najnaseljeniji smo otok, a najslabije povezani'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog novog, sporijeg i manjeg katamarana, mještani Korčule jučer su na rivi održali prosvjed na kopnu, ali i moru. Stanovnici najnaseljenijeg otoka tvrde kako su s kopnom najslabije povezani. Brodicama i barkama blokirali su pristanak novog Jadrolinijinog katamarana Judita.

Na moru i kopnu, Korčulani su pokazali što misle o novom katamaranu koji ih povezuje sa Splitom i Hvarom. Pristanak Jadrolinijine 'Judite' zaustavile su brodice i barke. Novi katamaran, izračunali su mještani, vozi sporije te kasni i do 40 minuta, a na mjesec ima oko 1.800 sjedećih mjesta manje.

'Dogodi se da u 10 ujutro karata za Korčulu više nema. Stvorio nam se veliki problem, Korčula je otok s najviše stanovnika, a najslabije smo povezani', kazala je jedna Korčulanka.

Pročitajte i ovo Hallstatt Sve ima svoje granice Turisti navalili na prekrasno mjestašce, mještanima je svega dosta: Traže ograničenja i zabrane Korčula je sve traženije mjesto za odmor sve je više posjetitelja Korčula postaje sve veća turistička atrakcija, a Vela Luka diše u znaku Olivera: "Njegova pjesma ostaje, a mi moramo biti zahvalni na tome"

Za HDZ - ovog gradonačelnika Vinka Kapelinu upravo je loša prometna povezanost kriva za pad turizma. 'Narod je pokazao da ova vlast koja nam ukida mogućnost da mi komuniciramo s kopnom, nije u pravu. Korčula je prekrasna', kazao je.

>>
Prosvjed Korčulana: Barkama i brodicama blokirali pristanak katamaranu iz Splita!

A ministar Hajdaš Dončić upozorava kako je hrvatska flota stara oko 20 godina. Iduće godine pomladiti bi je trebala četiri nova broda. 'Vlada ne ubija život na otocima. Ni jedna linija nije ukinuta, a sad što je u ponekoj situaciji brodar A dobio umjesto brodara B, da ih ne reklamiram, to je stvar tržištai marketa', kazao je.

Ali Korčulani veći i brži katamaran, te dodatnu liniju žele već ovo ljeto. 'Žele nas zatvoriti da nas više nema', kazao je Veljko s Korčule. Otočani traže čim bržu i bolju povezanost s ostatkom Hrvatske jer posljedice izoliranosti, upozoravaju, najbolje se vide na turističkim brojkama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene