Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

2011. godina će najvjerojatnije donijeti nove krize.


'Eurozona je preživjela 2010. Predviđa se i da će preživjeti i 2011. no, pitanje je, u kojim uvjetima', piše Financial Times.

Vezani članci Povlačenje kuna Zbogom, kune: HNB do kraja godine počinje kovanje eura, a čeka nas i povlačenje 500 milijuna komada dosadašnjih novčanica HSP uz inicijativu \ HSP se priključio referendumskoj inicijativi "Zaštitimo hrvatsku kunu": "Nisu u pitanju samo umirovljenici koji će biti na gubitku i osiromašeni"

>> 'Spremni smo učiniti sve za stabilnost eura'

Do nove krize će doći, piše list, jer će neke zemlje članice, ali i banke, morati reprogramirati dugove. Ako i preživi iduću godinu euro će i dalje biti izvor političke, ekonomske i financijske nestabilnosti.

Ove su godine europksi politički vođe izjavili da će poduzeti 'sve što treba' kako bi spasili euro, međutim, nikad nisu odgovorili na pitanje što su pod tim mislili. Prema Financial timesu, to ćemo otkriti u 2011. godini.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju