Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I u još 15 zemalja EU

Europska komisija: U Hrvatskoj se treba provesti dubinska analiza makroekonomske situacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija traži dubinsku analizu makroekonomske situacije u 16 zemalja Europske unije, među kojima je i Hrvatska.

Europska komisija je zatražila da se provede dubinska analiza makroekonomske situacije u čak 16 zemalja, a među njima je i Hrvatska. Analizirano je 11 osnovnih makroekonomskih pokazatelja, koji upućuju na moguće gospodarske neravnoteže. 'Odlučili smo da se pripremi dubinska analiza 16 zemalja. Za njih tri ovo je prvi put: Njemačku, Luksemburg i Hrvatsku. Te će nam analize omogućiti da vidimo postoji li neravnoteža ili ne, je li prevelika ili ne', objasnio je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

>> Doznajte kakvi se poslovi nude na Europskoj burzi rada

U izvješću se, između ostalog, navodi kako je u Hrvatskoj poboljšana porezna naplata i ukupna porezna administracija, ali i da je socijalna situacija sve gora, efikasnost pravosuđa niska, a poslovno okruženje slabe kvalitete. 'Dubinsku analizu provest ćemo u Hrvatskoj kako bismo razumjeli prirodu i moguće rizike povezane s njezinom vanjskom pozicijom, trgovinskom bilancom i konkurentnošću, kao i s unutarnjom pozicijom, u koju dakako ulazi i velika razina nezaposlenosti', kazao je Olli Rehn, povjerenik za ekonomske i monetarne poslove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dodatna sredstva Ozbiljno upozorenje Europske komisije: Postoji ogroman rizik od terorističkih napada u EU-u! Slika nije dostupna Iako nije u EU Barroso traži od Švicarske da financijski pomaže i Hrvatskoj

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene