Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska komisija traži dubinsku analizu makroekonomske situacije u 16 zemalja Europske unije, među kojima je i Hrvatska.


Europska komisija je zatražila da se provede dubinska analiza makroekonomske situacije u čak 16 zemalja, a među njima je i Hrvatska. Analizirano je 11 osnovnih makroekonomskih pokazatelja, koji upućuju na moguće gospodarske neravnoteže. 'Odlučili smo da se pripremi dubinska analiza 16 zemalja. Za njih tri ovo je prvi put: Njemačku, Luksemburg i Hrvatsku. Te će nam analize omogućiti da vidimo postoji li neravnoteža ili ne, je li prevelika ili ne', objasnio je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

>> Doznajte kakvi se poslovi nude na Europskoj burzi rada

U izvješću se, između ostalog, navodi kako je u Hrvatskoj poboljšana porezna naplata i ukupna porezna administracija, ali i da je socijalna situacija sve gora, efikasnost pravosuđa niska, a poslovno okruženje slabe kvalitete. 'Dubinsku analizu provest ćemo u Hrvatskoj kako bismo razumjeli prirodu i moguće rizike povezane s njezinom vanjskom pozicijom, trgovinskom bilancom i konkurentnošću, kao i s unutarnjom pozicijom, u koju dakako ulazi i velika razina nezaposlenosti', kazao je Olli Rehn, povjerenik za ekonomske i monetarne poslove.

Vezani članci Videozid o cijepljenju u Hrvatskoj - 1 Sporo do cilja: Provjerili smo u kojim županijama se najviše ljudi cijepi, a u kojima interes posustaje Koronavirus, ilustracija Danas gotovo jednak broj novozaraženih i preminulih: Provjerite koliko je novih slučajeva potvrđeno u vašoj županiji

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook