Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem zemlje koje su bankrotirale

Euro će propasti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euro je opasnosti od propasti zbog ekonomske krize koja vlada cijelim kontinentom, upozoravaju britanski neovisni ekonomski analitičari, a prenose tamošnji mediji.

Skupina britanskih ekonomista predvođeni profesorom Steveom Nickellom, bojazan od propasti eura zasnivaju na potpunom financijskom kolapsu koji je pogodio Grčku i Irsku, a koji bi, kako strahuju ekonomisti, ubrzo mogao pogoditi Španjolsku i Portugal. Ove dvije mediteranske zemlje već imaju velikih financijskih problema koji bi mogli kulminirati sljedeće godine, a tada bi i postojanost eura došla u pitanje.

Pročitajte i ovo Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak Slika nije dostupna Pogledajte izračun Ima li razloga za paniku? ''Rano je govoriti hoće li i koliko rate u eurima biti veće''

>> Nobelovac traži od Njemačke da se odrekne eura

>> Domaća valuta slabi: Euro otišao iznad 7,40 kn

'Naravno kako je moguće da euro propadne, ali to su neke osnovne stvari koje se često događaju u monetarnoj politici', izjavio je Nickell za britanski Daily Mail.

Ekonomisti strah potkrepljuju i činjenicom kako su se ovih dana na hitnom sastanku našli predstavnici zemalja Europske unije koji raspravljaju upravo o ekonomskoj krizi. No, glavni zaključak s tog sastanka je da je euro još stabilan te da EU preko svoji fondova ima još dovoljno prostora za saniranje posrnulih gospodarstava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene