Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

BMW želi intenzivirati suradnju s drugim njemačkim proizvođačem luksuznih automobila Mercedesom, izjavio je jedan visoki dužnosnik BMW-a za njemački list Wirtschaftswoche.


"Suradnja je dobar pristup, budući omogućava objema grupacijama njihovu slobodu", kazao je Michael Ganal, čelnik BMW-ovog odjela za prodaju i marketing.

Vezani članci Drago Prgomet (Foto: Dnevnik.hr) Prgomet o suradnji HDZ-a i Milana Bandića: "Grad je već krenuo u u provedbu projekata za koje je od EU-a dobio milijardu kuna" Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Petrović iz Izraela: "Dobre odnose s Izraelom trebali bismo bolje gospodarski iskoristiti"

"Oba su branda u tržišnom segmentu luksuznih vozila, oba su tehnološki razvijena, oba nezavisna. Ali nisu najveći proizvođači automobila", dodao je.

Ganal nije naveo koja bi područja poslovanja BMW-a i Mercedesa, u vlasništvu DaimlerChryslera, bila obuhvaćena pojačanom suradnjom. Dvije tvrtke već surađuju, zajedno s General Motorsom, na razvoju hibridnih vozila.

Wirtschaftswoche nadalje prenosi da BMW razmišlja o lansiranju četvrtog branda - povrh BMW-a, Mini Morrisa i RollsRoycea - te da je zainteresiran za GM-ovu jedinicu Volvo. Glasnogovornik Volva odbio je komentirati te navode.