Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BMW planira čvršću suradnju s Mercedesom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW želi intenzivirati suradnju s drugim njemačkim proizvođačem luksuznih automobila Mercedesom, izjavio je jedan visoki dužnosnik BMW-a za njemački list Wirtschaftswoche.

"Suradnja je dobar pristup, budući omogućava objema grupacijama njihovu slobodu", kazao je Michael Ganal, čelnik BMW-ovog odjela za prodaju i marketing.

Pročitajte i ovo Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji Andrej Plenković Premijer u Bukureštu Plenković na samitu Inicijative triju mora: "Ulazak Grčke čini ovu inicijativu još snažnijom"

"Oba su branda u tržišnom segmentu luksuznih vozila, oba su tehnološki razvijena, oba nezavisna. Ali nisu najveći proizvođači automobila", dodao je.

Ganal nije naveo koja bi područja poslovanja BMW-a i Mercedesa, u vlasništvu DaimlerChryslera, bila obuhvaćena pojačanom suradnjom. Dvije tvrtke već surađuju, zajedno s General Motorsom, na razvoju hibridnih vozila.

Wirtschaftswoche nadalje prenosi da BMW razmišlja o lansiranju četvrtog branda - povrh BMW-a, Mini Morrisa i RollsRoycea - te da je zainteresiran za GM-ovu jedinicu Volvo. Glasnogovornik Volva odbio je komentirati te navode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene