Lisice, ilustracija
Lisice, ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnje žene i tri muškarca u dobi od 20, 25 i 29 godina. Okrivljeni su za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.


Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnje žene i tri muškarca u dobi od 20, 25 i 29 godina.

Vezani članci Andrej Plenković Domovinski pokret: ''Plenković se na opasan način miješa u rad DORH-a'' Policija u Srbiji Objavljeni detalji uhićenja tri osobe u Beogradu: Amerikanca su ubili nakon što su s njim pili

Okrivljeni su da su 29. svibnja 2021. oko 4 sata u Varaždinu, na ulici ispred prostorija udruge napali 35-godišnjeg profesora s namjerom da ga ubiju. Učinili su to iz osvete zbog toga što je prethodno pozvao policiju.

Nakon odlaska policajaca koji su izašli na teren, a kojima nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, napali su profesora.

Prvo ga je 29-godišnjak više puta snažno drvenom palicom udario po glavi i oborio ga na tlo, a onda su, dok je ležao na tlu, svi četvero nastavili ga udarati rukama i nogama po glavi i tijelu.

Potom su ga pokrili kartonskom ambalažom i smećem, razbili njegov mobitel, uzeli mu ključeve i uništili njegovu osobnu iskaznicu. Premlaćeni 35-godišnjak je uslijed primljenih udaraca zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja 2021.

Za počinjenje kaznenog djela teško ubojstvo, Kazneni sud predviđa kaznu zatvora od najmanje deset godina ili kaznu dugotrajnog zatvora.